На Дніпропетровщині чоловіку дали два роки ув'язнення за підробку COVID-сертифіката

На Дніпропетровщині чоловіку дали два роки ув'язнення за підробку COVID-сертифіката

Важливо
На Дніпропетровщині чоловіку дали два роки ув'язнення за підробку COVID-сертифіката
. Фото ілюстративне: Суспільне Рівне

За підробку міжнародного свідоцтва про вакцинацію жителя Кривого Рогу засудили до двох років позбавлення волі. Про це йдеться в повідомленні на сайті обласної поліції.

За інформацією поліції, підробивши свідоцтво про вакцинацію, чоловік розмістив в Інтернеті оголошення та намагався його продати за 1200 гривень.

За даними слідства, на початку листопада 2021 року біля одного із ринків обвинувачений купив у малознайомого чоловіка печатки лікаря та лікарні однієї з областей України, а також флеш-носій із готовими бланками міжнародного свідоцтва про вакцинацію.

"Роздрукувавши на принтері бланк міжнародного свідоцтва про вакцинацію та залишаючи на ньому несправжні відтиски печаток, чоловік у вказаний спосіб підробив офіційний документ про вакцинацію", – мовиться в повідомленні.

Жовтневий райсуд Кривого Рогу визнав його винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 358Підроблення посвідчення або іншого офіційного документа карається штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років. Кримінального кодексу України, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк два роки та один місяць.

Читайте також

  • Купила фальшивий ковід-сертифікат: на Рівненщині судитимуть техпрацівницю школи
  • У Маріуполі судитимуть чоловіка за підробку COVID-сертифікату

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок