Київ опинився серед 20 міст із найбільш забрудненим повітрям

Київ опинився серед 20 міст із найбільш забрудненим повітрям

Київ опинився серед 20 міст із найбільш забрудненим повітрям
. Фото: pixabay

Київ увійшов до переліку 20 великих міст із найбільш забрудненим у світі повітрям. Українська столиця опинилася на 13-му місці між столицею Ірану Тегераном і польським Вроцлавом.

Про це станом на 6 грудня свідчать дані швейцарського порталу IQAirПозиціонує себе як найбільший у світі портал, який у режимі реального часу відстежує забруднення повітря у великих містах по всьому світу. Дані про це портал бере з власних пристроїв для очищення повітря., який відстежує якість повітря у різних містах світу.

Станом на 15:57 індекс якості повітря в Києві становив 134, що майже втричі більше за норму в 50. А концентрація частинок РМ2,5Так позначають мікрочастинки діаметром до 2,5 мікрометра, які перебувають у повітрі. майже вдесятеро більша за рекомендовану Всесвітньою організацією охорони здоров’я норму.

Читайте також: Вперше за 15 років. ВООЗ посилила рекомендації щодо якості повітря

IQAir радить вразливим групам населення носити на вулиці маску. Усім людям радять використовувати очищувачі повітря вдома, зачинити вікна, щоб не пускати в приміщення забруднене повітря, а також менше займатися спортом надворі.

За даними IQAir, індекс якості повітря в Києві погіршився 5 грудня, сягнувши 103. У попередні дні – 3-4 грудня – він становив 78 і 95 відповідно. За прогнозом IQAir, ситуація має покращитися до 8 грудня, коли індекс якості повітря в столиці України опуститься до 26.

Читайте також

Затори та пожежі. Експерт розповів, що у Києві найбільше забруднює повітря

Де стежити за рівнем забруднення повітря в Києві та як убезпечити себе від смогу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок