"Був пік": у дитячій інфекційній лікарні в Харкові побільшало пацієнтів з COVID

"Був пік": у дитячій інфекційній лікарні в Харкові побільшало пацієнтів з COVID

"Був пік": у дитячій інфекційній лікарні в Харкові побільшало пацієнтів з COVID
. Суспільне Харків

У дитячій інфекційній лікарні у Харкові за останній тиждень зросла кількість госпіталізованих дітей з підтвердженим коронавірусом та підозрою.

Про це в ефірі "Українського радіо Харків" розповів директор медзакладу Дмитро Кухар.

"За останні 5-7 днів ми бачимо деяке зростання захворюваності, подивимося, як воно буде розвиватися. За цей тиждень ми із 150-160 випадків піднялися до 180", — розказав Кухар.

"На 30 листопада у нас було 184 пацієнти у лікарні. З коронавірусом — 129, з підозрою — 43. За день під час цієї хвилі надходили й 36, і 38 дітей. Цього тижня у нас був пік. 29 листопада у нас перебували 206 пацієнтів, кожен день когось виписуємо, а також приймаємо 27-44 людей", — сказав директор лікарні.

За його словами, жодної вакцинованої дитини у дитячій інфекційній лікарні не лікували. Вік дітей, яких госпіталізують з COVID чи підозрою, — від кількох діб до 18 років.

"Надходили діти віком у п'ять днів, восьми днів від народження. Понад половину дітей мають тяжкий перебіг хвороби з пневмонією різного ступеня. Доводиться надавати й кисневу підтримку. На 30 листопада у нас у відділенні інтенсивної терапії перебували двоє дітей, 11 днів від народження та 7-річний, перебувають на апаратах ШВЛ, ще четверо дітей у тяжкому стані, двоє яких отримають кисневу підтримку. У відділеннях також є діти, які отримають кисень чи постійно, чи фрагментарно — декілька годин, пів доби, скільки потрібно дитині", — розказав Дмитро Кухар.

"У третю хвилю хвороба протікає тяжче, швидше розвиваються симптоми, це трахеобронхіти та пневмонії, але багато дітей з кишковими проявами. Є діти з проявами ураження нервової системи", — сказав директор лікарні.

Дітей у Харківській області щеплять вакциною Pfizer. На 1 грудня повністю щепилися 3060 дітей віком від 12 років, повідомив на брифінгу заступник голови обладміністрації Михайло Черняк. Одну дозу отримали 1716 дітей.

Читайте також

Вакцинація від COVID на Харківщині: повністю щепилися 85% освітян

На початок