Вакцинація дітей від COVID у Харкові: де щепитимуть

Вакцинація дітей від COVID у Харкові: де щепитимуть

Вакцинація дітей від COVID у Харкові: де щепитимуть
. Суспільне Харків

У Харкові можна буде щепити дітей 12-17 років від коронавірусної хвороби.

Про це 26 жовтня під час брифінгу сказала заступниця міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

"В усіх дитячих поліклініках є пункти вакцинації, в яких щеплюють зараз батьків, дорослих. Як тільки ми почнемо працювати з дитячим населенням, пункти вакцинації просто перемикнуться на дитяче населення. У нас там вже все організовано, рука "набита", вони натренувалися на дорослих, думаю, все проведемо", — сказала Горбунова-Рубан.

Читайте також: На Харківщині виявили 1255 випадків COVID-19

Заступниця мера сказала, що їй поки не відомо, коли почнуть щепити дітей. Директор обласного Департаменту охорони здоров'я Максим Хаустов на брифінгу 26 жовтня повідомив, що вакцинувати дитину можна буде від завтра. Щоб зробити щеплення дитині, потрібна згода батьків.

"Рекомендують щепити дитину мРНК вакциною, такою як Comirnaty/Pfizer. Де щепитися? Я б радив звернутися до свого сімейного лікаря, проконсультуватися з ним і зробити у нього цю вакцинацію. Хоча за бажанням, можна у будь-якому пункті щеплення. Повний курс вакцинації пройшли 485 762 особи, що складає 22% від загальної кількості дорослого населення", — повідомив Хаустов.

За словами Горбунової-Рубан, за добу у Харкові госпіталізували 56 людей, 900 хворих одужали, 30 померли внаслідок COVID, сказала Горбунова-Рубан. У лікарнях міста перебувають 1178 пацієнтів. Кисневої підтримки потребують 818 людей, на апаратах ШВЛ — 60 людей, у відділеннях інтенсивної терапії — 97 хворих. Загалом у міських лікарнях зайняті 75% ліжок, сказала Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, у Харкові збільшиться кількість пунктів вакцинації.

"Ми вчора об'їхали усі ринки, з восьми ми обрали шість, там ми розвернемо нові пункти. Підбираємо нові локації, можливо, у ТРЦ "Нікольський" відкриємо другий пункт, а також у "Французькому бульварі",— розповіла віцемерка.

26 жовтня у Харкові відкрився ще один центр масової вакцинації у приватній клініці за адресою вул. Гуданова, 5/7, повідомляє пресслужба обладміністрації. Щепитися від коронавірусу у центрі можна з 9:00 до 18:00 у будні, є вакцини Comirnaty/Pfizer, CoronaVac, AstraZeneca.

Що відомо

  • Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики рекомендувала Міністерству охорони здоров’я дозволити щеплення третьою дозою вакцини від COVID-19, а також порадила міністерству дозволити в Україні щепити від коронавірусу дітей від 12 років.
На початок