У львівській лікарні зібрали "скриньку хоробрості" для дітей

У львівській лікарні зібрали "скриньку хоробрості" для дітей

У львівській лікарні зібрали "скриньку хоробрості" для дітей
. Суспільне Львів

У львівській лікарні зібрали "скриньку хоробрості" для дітей. Пацієнти 8-ї лікарні, які проходять болісні процедури, отримуватимуть іграшки. Їх можна взяти із "скриньки хоробрості".

Акцію організували до Щедрого вівторка. Скринька наповнена іграшками. Отримала свою іграшку і дворічна донька Тамари Михальської. Жінка каже, іграшки допомагають дитині відволіктися:

"Якби там не було, ранка болить. Звичайно, плакала, боялася, але я була поряд з нею. Старалися заспокоїти. І персонал весь заспокоював, і медсестри, і лікарі. Такі подаруночки, звичайно, вони дають трошки відволіктись від якоїсь маніпуляції, від якоїсь процедури, щоб не було так страшно", — каже Тамара Михальська.

Першу скриньку з іграшками зібрали самі лікарі.

"Всі діти реагують плачем. Чужа територія, брязкає інструмент. Ми щось говоримо своє. Коли вже діти ідуть до одужання. Коли менше болючі перев’язки, то вони вже навіть з нами граються і з рук не хочуть злізати", — каже лікар дитячого опікового відділення Олег Александрович.

Загалом у цій лікарні дітям роблять близько трьохсот маніпуляцій на місяць. Надалі кожна дитина у лікарні зможе вибрати для себе іграшку. Коробки наповнюватиме БФ "крила Надії".

Читайте також: Планові щеплення: яка ситуація з вакцинацією дітей на Львівщині

Читайте нас у Telegram: головні новини регіону

На початок