У школу на Рівненщині, де освітяни відмовлялись від вакцинації, призначили нового директора

У школу на Рівненщині, де освітяни відмовлялись від вакцинації, призначили нового директора

У школу на Рівненщині, де освітяни відмовлялись від вакцинації, призначили нового директора
. Урок у Степангородській школі/Суспільне Рівне

У Степангородській школі на Рівненщині, де вакциновані лише шість педагогів із 83-х, призначили нового директора. Про це 30 листопада повідомив заступник голови Рівненської облдержадміністрації Ігор Тимошенко. Близько місяця навчальний заклад не мав керівника через труднощі із вакцинуванням колективу і на заміну попередній директорці ніхто не погоджувався.

Чим Степангород відрізняється від інших

Село Степангород на півночі Рівненщини кілька разів потрапляло у новини, в тому числі й загальнонаціональні, через свої протестні акції у попередні роки: люди перекривали рух міжнародною трасою Київ – Ковель – Ягодин та вимагали будівництва нової школи. Потім не пускали дітей у новий корпус та вимагали усунути дефекти.

У школі наразі навчається понад шістсот учнів, а працює у закладі 83 людини. З них щеплення від коронавірусу, станом на 25 листопада, отримали четверо педагогів та двоє техпрацівників.

Усіх невакцинованих працівників мали б відсторонити від роботи без збереження зарплати з 8-го листопада. Як інформувало Суспільне, під відсторонення підпадала і директорка Степангородської школи. Проте, таке рішення викликало супротив у батьків та вчителів. Зрештою, директорка вирішила продовжити декретну відпустку, а усі, кому пропонували замінити її – відмовились.

"Керівника з іншого закладу ми пробували призначити, але зустріли супротив, тому під тиском скасували. І людина, яка погоджувалася виконувати обов'язки, злякалася і написала заяву, що вона відмовляється виконувати обов'язки", – коментував Суспільному начальник управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради Вадим Друзь.

Він назвав ситуацію у навчальному закладі патовою і додав: люди, яким пропонували посаду керівника, розуміють, що їм потрібно буде відсторонити невакцинованих працівників. Поки ситуацію не вирішили – невакциновані педагоги продовжували очне навчання та відкидали можливість переходу на "дистанційку".

Репортаж Суспільного зі Степангорода від 25 листопада

Як вирішили ситуацію з директором

Як розповів 30 листопада заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, наказ про призначення на посаду директора школи вже видали.

"Визначено людину, яка має авторитет у колективі, практично підтримано кандидатуру керівника колективом, батьківським комітетом. Є наказ про призначення і я переконаний, що ситуація в навчальному закладі налагодиться", – повідомив посадовець.

Школу в Степангороді очолить один з її працівників, уточнив Суспільному начальник управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради Вадим Друзь. До обов'язків він приступить із другого грудня. Після цього, як пояснив чиновник, керівник закладу має з'ясувати, хто з колективу має протипокази до вакцинації, хто вже щепився та хто перехворів на коронавірус.

Що відомо

  • На Рівненщині станом на 8 листопада відсторонили від роботи понад тисячу невакцинованих освітян. Потому цей показник почав знижуватись, адже педагоги почали вакцинуватись. У Рівному, приміром, усі школи досягли показника, який дозволяє працювати очно.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок