Суд призначив "антивакцинатору" Стахіву судово-психіатричну експертизу

Суд призначив "антивакцинатору" Стахіву судово-психіатричну експертизу

Суд призначив "антивакцинатору" Стахіву судово-психіатричну експертизу
. Суспільне Львів

У вівторок, 30 листопада, у Галицькому суді Львова задовільнили клопотання слідчого СБУ про призначення стаціонарної судово-психіатричної експертизи антивакцинатору Остапу Стахіву у Львівській обласній психіатричній лікарні. Її тривалість 30 днів. Про це у коментарі Суспільному повідомив прокурор Григорій Зенін.

За словами прокурора, Остап Стахів може вийти з ізолятора, адже за нього внесли заставу близько мільйона гривень.

"Попереднє рішення судді полягало в тому, що Остапу Стахіву обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави майже мільйон гривень, 998 тисяч 800 гривень. На скільки відомо з сьогоднішнього засідання, адвокат подав квитанції про сплату суми у розмірі застави. Це означає, що підозрюваний Стахів може вийти з слідчого ізолятора, але це не стосується судово- психіатричної експертизи, на яку він повинен прибути", — каже прокурор Зенін.

За інформацією Zaxid.net, Остап Стахів подаватиме апеляцію на рішення суду.

Засідання розпочалося о 17:00. На початку слухання Остап Стахів попросив про відвід судді Олега Юрківа. За його словами, суддя є упередженим, а матеріали справи, які він обіцяв передати Стахіву, підозрюваний не отримував:

"Хочу нагадати, що суддя Юрків при всіх: при журналістах, при моєму захиснику, при прокурору, при слідчому СБУ сказав, що мені будуть передані матеріали справи. Це було 18 листопада, а сьогодні — 30 листопада. Мені не передали матеріали справи. Я навіть не знаю, чого я тут перебуваю. Я не довіряю судді Юрків, і я вимагаю, як людина і громадянин, щоби даний суддя не слухав моєї справи, щоб ви задовільнили прохання на його відвід", — сказав Остап Стахів.

Після цього суддя Віталій Стрельбицький пішов у нарадчу кімнату. Згодом заяву Остапа Стахіва про відвід судді відхилили. За словами судді, підозрюваний не є уповноваженою людиною, яка має право переглядати матеріали справи.

"До поданої заяви не долучено жодного доказу на обґрунтування. Аналіз поданої заяви свідчить про те, що наведені мотиви не є підставою для відведення слідчого судді від участі у справі та можуть бути предметом розгляду оцінки під час розгляду апеляційної скарги на ухвалу слідчого судді", — сказав суддя Віталій Стрельбицький.

Прокурор Георгій Зенін подав клопотання про проведення закритого засідання, і суддя Олег Юрків задовольнив його. Тож рішення суд приймав за закритими дверима.

Читайте також: Остап Стахів: що відомо про львівського антивакцинатора

Що відомо

  • 16 листопада, в квартирі Стахіва працівники СБУ провели обшук та вручили підозру. Згодом у СБУ повідомили, що оголосили підозру лідеру антивакцинаторів за плани повалити конституційний лад. За попередньою інформацією, дії угруповування координували російські куратори..
  • 17 листопада суд не обрав Стахіву міру запобіжного заходу. Він не з’явився до зали суду, а його інтереси представляли адвокати. За їхніми словами, він перебував на лікуванні.
  • 18 листопада у Львові обрали запобіжний захід для антивакцинатора Остапа Стахіва – це тримання під вартою строком на 60 діб із можливістю внесення застави у розмірі 998 тисяч 800 гривень. На таке рішення Стахів подав апеляцію.
  • 24 листопада, Львівський апеляційний суд залишив без змін рішення Галицького районного суду щодо міри запобіжного заходу для антивакцинатора Остапа Стахіва. Відтак він проведе 60 діб під вартою. З-під варти Остапа Стахіва можуть звільнити за умови внесення застави у розмірі майже мільйон гривень

Читайте нас у Instagram: головні новини регіону

На початок