Бурштинську ТЕС перевірятиме комісія Держпраці

Бурштинську ТЕС перевірятиме комісія Держпраці

Бурштинську ТЕС перевірятиме комісія Держпраці
. Суспільне Карпати

Бурштинську ТЕС перевірятиме комісія, яку створять в управлінні Держпраці в Івано-Франківській області. Про це Суспільному повідомив начальник управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Володимир Стебницький.

"Держпраці буде створювати комісію щодо травмування людей на станції. Також вивчатимуть обставини, які спровокували виникнення цієї аварії", — каже Стебницький.

За його словами, керівники станції повідомили, що підприємство працює в штатному режимі й небезпеки для енергосистеми немає.

Бурштинську ТЕС перевірятиме комісія Держпраці
Суспільне Карпати

Працівника Бурштинської теплової електростанції, який травмувався під час викиду пароводяної суміші на сьомому енергоблоці підприємства, сьогодні прооперували вдруге. До обласної лікарні його та ще одного працівника ТЕС привезла "швидка" 28 листопада близько 23:00 у важкому стані. Про це кореспондентці Суспільного повідомив генеральний директор Івано-Франківської обласної клінічної лікарні Остап Грищук.

За словами завідувачки відділення невідкладної допомоги обласної клінічної лікарні Іванни Васкул, одного пацієнта — 60% опіків тіла.

Бурштинську ТЕС перевірятиме комісія Держпраці
Завідувачка відділення невідкладної допомоги обласної клінічної лікарні Іванна Васкул. Суспільне Карпати

Найбільше обпечені обличчя та грудна клітка. Він перебуває в реанімаційному залі відділення невідкладної допомоги У другого пацієнта тіло обпечене менше, проте в нього постраждали дихальні шляхи. Зараз чоловік перебуває в реанімації.

Бурштинську ТЕС перевірятиме комісія Держпраці
Суспільне Карпати

Ще двох постраждалих в аварії працівників госпіталізували в Бурштинську центральну міську лікарню. Медична директорка закладу Наталія Сачинська розповіла Суспільному, що їх привезла "швидка" близько 22:40. Чоловікам — 47 та 53 роки. У них — опіки обличчя та рук.

"В одного пацієнта — термічний опік обличчя другого ступеня та термічний опік обох кистей 2-3 ступеня. У другого хворого — термічний опік обличчя першого ступеня, термічний опік правої китиці й нижньої третини передпліччя справа 2-3 ступеня. Пацієнтам хірургічно обробили рани та надали невідкладну медичну допомогу. Для подальшого дообстеження, спостереження та лікування їх перевели в травматологічне відділення Бурштинської центральної міської лікарні", — каже Наталія Сачинська.

З її слів, пацієнти почуваються добре та перебувають у задовільному стані.

Журналісти Суспільного поїхали на Бурштинську ТЕС, щоб дізнатися обставини аварії, проте керівники станції відмовилися коментувати та заборонили зйомку.

Що відомо

28 листопада, приблизно о 21:20, на Бурштинській тепловій електростанції стався викид гарячої пароводяної суміші та газів з топки котла — четверо працівників отримали опіки. Їх госпіталізували до лікарні. Аварія сталася на сьомому енергоблоці.

За кілька годин після аварії, вночі 29 листопада, рятувальники гасили пожежу на Бурштинській ТЕС. Горіла покрівля котельного відділення між восьмим та дев'ятим енергоблоками. Повідомлення про займання до Служби порятунку надійшло 29 листопада о 04:14.

Двоє працівників Бурштинської ТЕС, які отримали опіки внаслідок аварії на станції, перебувають у критичному стані.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок