В Україні від роботи усунули 2,8 тисячі невакцинованих вчителів — Шкарлет

В Україні від роботи усунули 2,8 тисячі невакцинованих вчителів — Шкарлет

В Україні від роботи усунули 2,8 тисячі невакцинованих вчителів — Шкарлет
. УНІАН

В Україні від роботи відсторонили 2800 педагогічних працівників закладів середньої освіти через відсутність щеплення від коронавірусу.

Про це повідомив міністр освіти й науки Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

"На жаль, є вчителі, усунуті від роботи. За оперативною інформацією департаментів освіти та науки, це 2,8 тисячі педагогічних працівників УОСВ", – поінформував Шкарлет.

За його даними, найбільше вчителів відсторонено у Рівненській (384 особа) та Київській (281 особа) областях. Міністр також повідомив, що на сьогодні однією дозою вакциновано 96,5% працівників закладів загальної середньої освіти, з них повний цикл вакцинації вже пройшли понад 563 тисяч або 86,4% від загальної кількості.

Серед лідерів регіонів повного циклу вакцинування:

  • Луганська область – 94,3%;
  • Сумська – 93,9%
  • Донецька – 93,8%;
  • Черкаська – 93,7%;
  • Харківська – 93,5%.

За даними Міносвіти, в країні продовжують дистанційно працювати 1,2 тисячі шкіл через відсутність 100% рівня вакцинації працівників у "червоній" зоні.

Що відомо

  • Міністерство охорони здоров’я із 9 грудня розширить перелік професій, для яких вакцинація проти COVID-19 є обов’язковою.
  • Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що Україна пройшла пік захворюваності на COVID-19.
  • За результатами опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг", 71% українців вважають порушенням прав запровадження обмежень щодо невакцинованих людей.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок