Полтавська прокуратура завершила досудове розслідування у справі Євгена Диканя та Миколи Шевельова

Полтавська прокуратура завершила досудове розслідування у справі Євгена Диканя та Миколи Шевельова

Полтавська прокуратура завершила досудове розслідування у справі Євгена Диканя та Миколи Шевельова
. Суспільне Полтава

Полтавська окружна прокуратура відкрила матеріали досудового розслідування для депутата Полтавської міськради та керівника міського управління і їхніх захисників, розповіла Суспільному речниця обласної прокуратури Людмила Іващук. Згідно із судовими матеріалами, йдеться про справу щодо ймовірного вимагання та отримання неправомірної вигоди депутатом Євгеном Диканем і керівником управління містобудування та архітектури Миколою Шевельовим.

У зв’язку із завершенням досудового розслідування матеріали кримінального провадження передали підозрюваним та їхнім захисникам. Скільки часу вони мають на ознайомлення, мають вирішити у Київському райсуді Полтави. Відповідне клопотання туди направили, розповіла речниця обласної прокуратури Людмила Іващук.

Уже після вивчення ними матеріалів справи, прокуратура зможе направити обвинувальний акт до суду, додала речниця.

Що відомо:

  • Депутата Полтавської міськради Євгена Диканя та посадовців міськради підозрюють в організування корупційної схеми щодо видачі дозвільних документів на будівництво та благоустрій. За даними обласного управління СБУ, у разі відмови платити, місцевим підприємцям погрожували створити перешкоди.
  • За даними слідства, вартість таких дозвільних документів для полтавського підприємця Івана Сасіна оцінили у 5 тисяч доларів США.
  • Щодо цієї справи 2 вересня у Полтавській міськраді відбулися обшуки.
  • 4 вересня Євгену Диканю в Октябрському райсуді обрали запобіжний захід - два місяці тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 681 тисячі гривень. Її підозрюваний заплатив.
  • Ще одному підозрюваному у справі – керівнику міського управління з питань містобудування Миколі Шевельову – 6 вересня в Октябрському суді Едуард Сініцин не призначив ніякого запобіжного заходу через відсутність доказів, які вказували б на правопорушення з боку посадовця.
  • Обоє підозрюваних своєї провини не визнають.
  • Управління СБУ у Полтавській області 20 жовтня опублікувало аудіозаписи щодо вимагання та отримання неправомірної вигоди, у якій підозрюють, зокрема, депутата Полтавської міськради Євгена Диканя.
  • Правоохоронці розслідують цю справу за частиною третьою статті «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою». За це передбачено від п’яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади до трьох років із конфіскацією майна.
На початок