Обшуки у Полтавській міськраді: затримали депутата й оголосили про підозру

Обшуки у Полтавській міськраді: затримали депутата й оголосили про підозру

Оновлено
Обшуки у Полтавській міськраді: затримали депутата й оголосили про підозру
. Суспільне Полтава

У Полтаві під час ймовірного отримання неправомірної вигоди затримали депутата міської ради. Про це Суспільному повідомила речниця обласного управління Служби безпеки України Інна Усова. Обшуки у приміщенні міськради розпочали вдень 2 вересня.

За інформацією кореспондентки Суспільного, яка перебувала на місці подій, затримали голову депутатської фракції "За майбутнє" у міській раді Євгена Диканя. Підозрюють чиновника в отриманні хабаря.

Речниця СБУ у Полтавській області Інна Усова Суспільному прокоментувала:

Речниця СБУ у Полтавській області Інна Усова
Речниця СБУ у Полтавській області Інна Усова. Суспільне Полтава

"Співробітники СБУ затримали на «гарячому» депутата Полтавської міської ради під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 5 тисяч доларів США. Організували схему отримання неправомірної вигоди за видачу полтавським підприємцям дозвільних документів на благоустрій та будування. У разі відмови представник депутатського корпусу обіцяв створити перепони у веденні підприємницької діяльності".

Через це у приміщенні міської ради 2 вересня влаштували обшуки. Як повідомила кореспондентка Суспільного, слідчі дії відбулися у приймальні голови Полтавської громади Олександра Мамая та кабінеті начальника міського управління з питань містобудування та архітектури Миколи Шевельова.

Обшуки у Полтавській міськраді: затримали депутата й оголосили про підозру
Фото з місця події. Суспільне Полтава

Сам Євген Дикань, який теж був присутній, Суспільному повідомив, що причини обшуків не знає. За інформацією Суспільного, паралельно слідчі дії влаштували та в ресторані «Болоньєта Траторія», який належить Диканю.

Близько 16:30 депутата вивели на подвір’я для обшуку в його машині. Тоді ж йому оголосили про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу – це прийняття пропозиції або одержання неправомірної вигоди службовцем. Санкція – від п’яти до десяти років позбавлення волікримінальне покарання в Україні, яке полягає в ізоляції засудженого від суспільства та поміщенні його до кримінально-виконавчої установи. з позбавленням права обіймати певні посади до трьох років та із конфіскацією майна.

У Полтавській міськраді тривають обшуки
Слідчі дії на задньому подвір'ї міської ради. Суспільне Полтава

У пресслужбі міськради щодо обшуків коментарів не надали.

Що відомо:

  • Євген Дикань – депутат Полтавської міської ради восьмого скликання та голова фракції політичної партії "За майбутнє" у міськраді.
  • Дикань є головою громадської організації "Підприємці Полтавщини". Також він власник кількох закладів харчування у Полтаві.
  • Євгену Диканю 44 роки. Він має вищу освіту та є членом партії "За майбутнє".
На початок