Єрмак: не було жодного 4-денного святкування, гвинтокрили ДСНС гостей не перевозили

Єрмак: не було жодного 4-денного святкування, гвинтокрили ДСНС гостей не перевозили

Єрмак: не було жодного 4-денного святкування, гвинтокрили ДСНС гостей не перевозили
. УНІАН

Голова Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував матеріал “Української правди” про святкування свого дня народження.

Журналісти повідомили, що у неділю, 21 листопада, святкування 50-річчя Єрмака пройшло на державній дачі у селищі Гута в Карпатах, а 14 гостей туди доставили гелікоптер ДСНС та гелікоптер МІ-8, який належить до ЗСУ або Нацгвардії.

За словами Єрмака, “не було жодного 4-денного святкування” і цьогорічний ювілей він ніяк особливо не відзначав.

“Ніхто не використовував жодних приватних чи державних літаків. Гвинтокрилами ДСНС ніяких гостей чи взагалі сторонніх осіб не перевозили, тим більше з розважальною метою”, — відповів Єрмак у повідомленні.

За його словами, у пʼятницю, 19 листопада, президент працював на Банковій. Згодом він відбув до резиденції в Гуті (у Карпатах - ред.). Вже в неділю Зеленський у Києві брав участь у відповідних заходах, присвячених річниці початку Революції Гідності. А в понеділок, 22 листопада, перебував на робочому місці.

“Користування цією резиденцією протягом дня-двох, а також гелікоптерами, що використовуються президентом, чітко прописано у відповідних протоколах. І всі переміщення й розміщення тут відбувалися у звичайному режимі згідно з цими протоколами”, — написав Єрмак.

За словами керівника ОП, із інших представників влади до резиденції заїжджав Олексій Чернишов, який перебував тими днями у Рівному та пересувався автівкою.

Єрмак також додав, що журналісти УП надіслали запит тільки у день виходу матеріалу, і він не зміг би, за його словами, вчасно відповісти.

Що відомо

  • За інформацією з джерел журналістів “Української правди” у політичних колах, Зеленський та керівник його офісу Андрій Єрмак 19 листопада залишили Офіс ще до закінчення робочого дня і полетіли в Карпати до державної резиденції Синьогора. Там у неділю, 21 листопада, Андрій Єрмак святкував ювілей — 50 років.
  • "21 листопада, у день народження Єрмака та в день Гідності та Свободи близько 10 ранку Зеленський і Єрмак, які були на Івано-Франківщині, з'являються на Інститутській у Києві, о 12 президент нагороджує воїнів, а вже о першій гвинтокрил ДСНС злітає з бази рятувальників у Козині і за дві години здійснює посадку в Івано-Франківську", – зазначає видання.
  • В Офісі президента відреагували на матеріал "УП". Там заявили, що "не було використання державних чи приватних літаків жодних осіб, пов'язаних з будь-якими бізнесменами.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок