"УП" повідомила, що на день народження Єрмака гостей доставляли гелікоптером ДСНС. В ОП спростовують

"УП" повідомила, що на день народження Єрмака гостей доставляли гелікоптером ДСНС. В ОП спростовують

ЗМІ
"УП" повідомила, що на день народження Єрмака гостей доставляли гелікоптером ДСНС. В ОП спростовують
. УНІАН

Президент України Володимир Зеленський та керівництво Офісу президента святкували день народження голови ОП Андрія Єрмака на державній дачі, використовуючи гелікоптер ДСНС для доставляння людей до резиденції в Карпатах, йдеться у розслідуванні "Української правди". В Офісі президента спростовують.

За інформацією з джерел журналістів у політичних колах, Зеленський та керівник його офісу Андрій Єрмак 19 листопада залишили Офіс ще до закінчення робочого дня і полетіли в Карпати до державної резиденції Синьогора. Там у неділю, 21 листопада, Андрій Єрмак святкував ювілей — 50 років.

Читайте також: У "Слузі народу" заявили, що ігноруватимуть канали "Україна-24" і "Україна". У медіагрупі відповіли

Журналісти повідомили, що святкування пройшло на державній дачі у селищі Гута в Карпатах, а 14 гостей туди доставили гелікоптер ДСНС та гелікоптер МІ-8, який належить до ЗСУ або Нацгвардії.

"21 листопада, у день народження Єрмака та в день Гідності та Свободи близько 10 ранку Зеленський і Єрмак, які були на Івано-Франківщині, з'являються на Інститутській у Києві, о 12 президент нагороджує воїнів, а вже о першій гвинтокрил ДСНС злітає з бази рятувальників у Козині і за дві години здійснює посадку в Івано-Франківську", – зазначає видання.

В Офісі президента відреагували на матеріал "УП". Там заявили, що "не було використання державних чи приватних літаків жодних осіб, пов'язаних з будь-якими бізнесменами. Гвинтокрилами ДСНС гостей чи взагалі сторонніх осіб не перевозили, тим більше з розважальною метою". Окрім того, в ОП заявили, що запит від журналістів отримали лише в день публікації матеріалу.

"Перше: офіційно повідомляємо, що не було жодного 4-денного святкування з феєрверками, концертами, макетами венеційської архітектури, масовкою гостей та іншими принадами, які ще можна додумати для більшої ефектності. Друге: не було використання державних чи приватних літаків жодних осіб, пов'язаних з будь-якими бізнесменами. Гвинтокрилами ДСНС гостей чи взагалі сторонніх осіб не перевозили, тим більше з розважальною метою. Третє: у п'ятницю Президент працював у Києві – на Банковій. Ввечері того дня відбув до резиденції в Гуті. У неділю Глава держави був у Києві на відповідних заходах, присвячених річниці початку Революції Гідності. У понеділок він також перебував на робочому місці. Четверте: користування цією резиденцією протягом одного-двох днів, як і гвинтокрилами, які забезпечують пересування Президента, відбувалося згідно зі звичайними протоколами щодо переміщення Президента та його співробітників і користування відповідними об'єктами", – заявили в ОП.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок