"Шахтар" програв "Інтеру" у Лізі чемпіонів та втратив шанси на єврокубкову весну: відео

"Шахтар" програв "Інтеру" у Лізі чемпіонів та втратив шанси на єврокубкову весну: відео

"Шахтар" програв "Інтеру" у Лізі чемпіонів та втратив шанси на єврокубкову весну: відео
. ФК "Шахтар"

Донецька команда програла вирішальний матч у єврокубку.

"Шахтар" достроково втратив шанси на єврокубкову весну. У матчі п'ятого туру групового етапу Ліги чемпіонів "Гірники" поступилися "Інтеру".

Матч проти "Інтера" мав стати одним із вирішальних для "Шахтаря". Перед заключними двома турами "Гірники" відставали на п'ять очок від третього місця, а тому повинні були лише перемагати.

Читайте також: "Шахтар" U19 програв "Інтеру" U19 та достроково втратив шанси на плей-оф Юнацької ліги УЄФА: відео

У стартовому складі "Шахтаря" на матч проти "Інтера" з'явилися два бразильці: Вітао зайняв позицію центрального захисника разом з Марлоном. А на позиції під нападником вийшов Педріньйо, який попередні два поєдинки у Лізі чемпіонів проти "Реала" пропускав.

Старт першого половину тайму виявився рівним - і "Шахтар", і "Інтер" атакували ворота один одного. Проте поступово господарі поля почали брати під контроль гру і навіть створили декілька гольових моментів, після яких рятував голкіпер Анатолій Трубін. На 24-й хвилині "Інтер" навіть забив, але повтор зафіксував офсайд під час атаки.

Після перерви "нерадзуррі" відзначилися вдруге, однак знову гол було скасовано. Цього разу арбітри, передивляючись відеоповтор, зафіксували порушення правил в атаці.

Проте "Інтер" все ж відкрив рахунок. На 61-й хвилині Едін Джеко вдало зіграв на добиванні, пробивши у кут воріт "Шахтаря".

Через шість хвилин рахунок у матчі став 2:0. Той-таки Джеко замкнув подачу Івана Перишича, подвоївши перевагу команди.

Програючи 0:2, "Шахтар" частіше почав створювати моменти біля воріт "Інтера". І міг забити: Додо з ближньої відстані пробивав у ближній кут, проте влучив у штангу, а Михайло Мудрик не встиг направити м'яча у порожні ворота.

У підсумку 0:2 - "Шахтар" вже точно не вийде у плей-оф єврокубків. А ось "Інтер" вже гарантував собі щонайменше Лігу Європи.

Ліга чемпіонів. П'ятий тур

"Інтер" - "Шахтар" 2:0

Голи: Джеко, 61, 67

У турнірній таблиці "Шахтар" вже не випередить навіть "Шериф", який у історичній для себе Ліги чемпіонів фінішує мінімум на третьому місці.

Турнірна таблиця групи D

  1. "Інтер" - 10 (5), 8:3 (різниця м'ячів)
  2. "Реал" - 9 (4), 9:3
  3. "Шериф" - 6 (4), 6:7
  4. "Шахтар" - 1 (5), 1:11

Результат "Шахтаря" є найгіршим за останні десять років виступів в групі Ліги чемпіонів. У сезоні 2011/12 "Гірники" також посіли останнє місце.

Що далі

  • Вівторок, 7 грудня. "Шахтар" - "Шериф" у шостому турі Ліги чемпіонів.
На початок