Нагадують про щеплення другою дозою проти COVID-19: в Івано-Франківську створили call-центр

Нагадують про щеплення другою дозою проти COVID-19: в Івано-Франківську створили call-центр

Нагадують про щеплення другою дозою проти COVID-19: в Івано-Франківську створили call-центр
. Unsplash/NordWood Themes

При Івано-Франківській облдержадміністрації створили call-центр, працівники якого телефонують прикарпатцям та нагадують про щеплення другою дозою проти COVID-19. Про це на виїзній нараді повідомив відповідальний за імунізацію в Івано-Франківській області Микола Стовбан.

"Ми створили при облдержадміністрації call-центр, там працюють приблизно 20 людей. Вони обдзвонюють тих, хто має отримати другу дозу вакцини. Також сімейні лікарі телефонують своїм декларантам", — каже Микола Стовбан.

За його словами, за тиждень кількість тих, хто має отримати другу дозу вакцини, зменшилася з 21 тис. до приблизно 17 тис.

"Ми звертаємося до людей і кажемо: "Прийдіть на 21 день". Це стосується вакцини AstraZeneca, Pfizer-BioNTech або Moderna, а люди приходять на 28, 29, 30 день. Ми даємо люфт приблизно тиждень. Що стосується вакцини CoronaVac — це на 14 день, а люди приходять на 21, 28 день, відповідно, як їм дозволяє робота чи бажання отримати другу дозу", — розповів Микола Стовбан.

Відповідальний за вакцинацію в області прогнозує, що кількість охочих отримати другу дозу збільшиться напередодні новорічних свят.

"Маємо таку ситуацію, що люди, які отримали першу дозу, виїхали за кордон. Ми очікуємо пік ближче до новорічних свят, тому що вони мають приблизно 90 днів, якщо це стосується AstraZeneca, щоб отримати другу дозу. Що стосується Pfizer-BioNTech і Moderna, раніше було 28 днів, а зараз дозволили 21 день", — розповів Микола Стовбан.

Відповідальний за імунізацію проти COVID-19 в області каже, завантаженість лікарень в області становить 60%.

"Імунітет розвивається через 14 днів. Якщо людина отримала першу дозу вакцини та не дотрималася дистанції, маскового режиму і заразилася коронавірусом, то вона має більші шанси потрапити до лікарні. Таких людей станом на сьогодні в нас немає", — розповів Микола Стовбан.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок