В Івано-Франківську відзначили День Гідності та Свободи

В Івано-Франківську відзначили День Гідності та Свободи

В Івано-Франківську відзначили День Гідності та Свободи
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

У День Гідності та Свободи в Івано-Франківську вшанували учасників двох революцій: Помаранчевої та Революції Гідності, повідомляє кореспондентка Суспільного з місця події.

В Івано-Франківську відзначили День Гідності та Свободи
У Меморіальному сквері провели панахиду. Суспільне Карпати

У Меморіальному сквері відбулася панахида за загиблими Героями Небесної Сотні, а також бійцями, які загинули в російсько-українській війні. Також до могил загиблих героїв франківці поклали квіти.

На панахиду прийшли матері загиблих українських героїв. Про свою втрату розповіла Тетяна Витвицька: "Увесь час він був там, був теж поранений 19 січня. Потім звідти пішов на вишкіл і на передову. Він був у лавах "Правого Сектору", так і загинув. Загинув 16 січня 2018 року. Для всіх матерів, чиї діти загинули, цей день — особливе свято. Бажано, щоб воно було особливим для держави і для всіх тих, хто живе в цій державі".

В Івано-Франківську відзначили День Гідності та Свободи
До могил загиблих поклали квіти. Суспільне Карпати

В Івано-Франківську захід, присвячений дню Гідності та Свободи, провели з дотриманням карантинних вимог "червоної" зони, розповів начальник відділу внутрішньої політики міської ради Ігор Кінаш. Також, за його словами, через карантин франківська делегація сьогодні не змогла поїхати на заходи з вшанування захисників України на Житомирщину.

"Теж ми сьогодні згадуватимемо й учасників другого походу армії УНР, які в 1921 році теж віддали своє життя. Їх там понад 350. Усіх під Базаром на Житомирщині розстріляли більшовики. Ми хотіли, щоб делегація з Івано-Франківська теж взяла участь у цих заходах", — сказав Ігор Кінаш.

Львів'янин Роман Горілко розповідає, що до заходу долучився випадково.

"Наша держава — єдина, неповторна. Я пишаюся нашою державою. Хочу зауважити, що ці люди поклали своє життя за нашу Україну, за нашу Батьківщину, за мирне небо над нами. Я пишаюся ними й хочу зробити так, щоб наша держава розквітала і щоб їхня загибель не була марною", — розповів Роман.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок