"Будь ласка, зізнавайтеся": пацієнтів з COVID у Харкові просять не приховувати псевдовакцинацію

"Будь ласка, зізнавайтеся": пацієнтів з COVID у Харкові просять не приховувати псевдовакцинацію

"Будь ласка, зізнавайтеся": пацієнтів з COVID у Харкові просять не приховувати псевдовакцинацію
. Суспільне

До медзакладів Харкова можуть потрапляти люди, які мають куплені сертифікати вакцинації від коронавірусної хвороби.

Про це на брифінгу 19 листопада розповіла заступниця Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

"З тих, які хворіють, 99 провакциновані. З'ясувати, скільки серед них, фактично не вакцинувалися, можливості немає. Але ми бачимо за поведінкою людей, що такі є. Коли ми починаємо питати, чи ви дійсно вакциновані — треба призначати різні методи лікування, протоколи — бачимо, як деякі люди починають нервово поводитися. Тому якщо ви не вакцинувалися, а купили сертифікат і потрапили з COVID до лікарняного закладу, будь ласочка, зізнавайтеся", — сказала Горбунова-Рубан.

Загалом цього тижня у міськраді спостерігають зниження захворюваності на коронавірусну хворобу у Харкові. За інформацією віцемерки, за добу шпиталізували 61 людину з COVID. Опорні заклади міста зайняті на 68,2% (у лікарнях 1050 хворих), 844 отримують кисневу підтримку, в реанімаціях — 80 пацієнтів.

"На щастя, ми спостерігаємо зниження захворюваності. Вчора у нас було 354 випадки, сьогодні 437, позаминулі, минулі — 390, 397, тобто ці цифри дають нам таку надію, що ми почали знижуватися", — сказала Світлана Горбунова-Рубан.

"Але це не означає, що нам треба розслабитися і починати жити якимось іншим життям. Ми повинні продовжувати програму вакцинації, тому що доки ми не отримаємо необхідного відсотка вакцинованих людей у територіальній громаді, ці хвилі ходитимуть туди-сюди", — додала вона.

За словами віцемерки, за добу вакцинувалися 8,5 тис. людей. Міська влада має намір проаналізувати ситуацію з вакцинацією у комунальних підприємствах.

Що відомо

  • Про виявлених пацієнтів з купленими сертифікатами про вакцинацію від COVID у міськраді вперше повідомили у жовтні
На початок