Нацполіція: Ілля Кива здав нагородну зброю

Нацполіція: Ілля Кива здав нагородну зброю

Нацполіція: Ілля Кива здав нагородну зброю
.

Ілля Кива, народний депутат України від “Опозиційної платформи За Життя”, здав нагородну зброю. Про це у Facebook повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ з посиланням на Національну поліцію.

“18 листопада Ілля Кива здав два нагородні пістолети – Glock-19 і АПС та дозволи на їх зберігання працівникам підрозділу контролю за обігом зброї ГУНП у місті Києві”, — йдеться у повідомленні.

У МВС також зазначили, що дозволи на право зберігання та носіння нагородної зброї анульовано відповідно до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 16 листопада 2021 року № 680 о/с «Про позбавлення Киви І.В. відомчих заохочувальних відзнак Міністерства внутрішніх справ України “Вогнепальна зброя”.

“На підставі зазначеного наказу Міністра внутрішніх справ України був складений висновок про анулювання дозволів Іллі Киви на право зберігання та носіння нагородної зброї, затверджений головою Національної поліції України”, — пояснили правоохоронці.

Що відомо

  • 15 жовтня народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Ілля Кива опублікував у Facebook відео, на якому він на фоні феєрверку стріляє у повітря за автомата, та заявляє що він є "лідером антифашистського руху в Україні", погрожує послідовникам Степана Бандери та викрикує "Смерть фашизму – Слава червоній армії".
  • Раніше, за часів роботи у МВС при ексміністрі Арсені Авакові, Кива отримав дві одиниці нагородної зброї.
  • Офіс генерального прокурора порушив кримінальну справу проти Киви через стрілянину, відео якої Кива опублікував 15 жовтня у Facebook.
  • 16 листопада представники ДБР прийшли з обшуками до народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви. Про це сам Кива повідомив у Telegram, також про це написав його однопартієць Вадим Рабінович. Речниця ДБР підтвердила Суспільному, що обшуки проводилися у рамках кримінального провадження.
  • 16 листопада міністр внутрішніх справ Денис Монастирський позбавив народного депутата Іллю Киву ("ОПЗЖ") права на нагородну зброю. Про це очільник МВС повідомив у відеозверненні на Facebook. Кива у відповідь назвав це "політичним тиском".
  • Ілля Кива, народний депутат України від "Опозиційної платформи За Життя", подаватиме до суду за позбавлення його звання кандидата наук. Про це Кива сказав у коментарі Суспільному.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок