Мешканці гуртожитків Запоріжжя не отримають пільги на газ

Мешканці гуртожитків Запоріжжя не отримають пільги на газ

Мешканці гуртожитків Запоріжжя не отримають пільги на газ
. unsplash.com

Мешканці гуртожитків та відомчого житла у Запоріжжі не зможуть отримувати газ за пільговою ціною протягом поточного опалювального сезону.

Про це 18 листопада на сайті компанії повідомила пресслужба "Запоріжгаз Збут".

Як пояснює газопостачальник, між урядом, "Нафтогразом" та органами місцевого самоврядування було укладено Меморандум про врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальному сезоні 2021/22 рр.

Але у ньому не враховано інтересів цих категорій споживачів, повідомила директор ТОВ "Запоріжгаз Збут" Юлія Бурдак:

"Щоб "Запоріжгаз Збут" міг гарантовано постачати газ населенню за фіксованою ціною до травня 2022 року, ми уклали договір на купівлю природного газу у НАК "Нафтогаз України". Проте споживачі, які мешкають у відомчому житлі та гуртожитках, газ за ціною 7,99 грн/м3 отримувати не можуть, оскільки, згідно з чинним законодавством, відомче житло та гуртожитки не належать до категорії "побутові споживачі", — каже Юлія Бурдак.

Наразі газопостачальник направив власникам гуртожитків пропозицію щодо зміни умов договорів.

Читайте також: Зеленський: Енергетична ситуація в Україні не така трагічна, як змальовують її медіа

Як раніше повідомляло Суспільне, фіксована вартість природного газу для населення складатиме 7420 гривень, а для бюджетних організацій 16 700 гривень за тисячу кубометрів.

Також у Запоріжжі зросте тариф на тепло для бізнесу, його вартість у листопаді складатиме 7 081 гривню за гігакалорію. Підвищення тарифу пов'язане зокрема зі зростанням ціни на природний газ. Водночас для населення та бюджетних організацій тариф підвищуватись не буде.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber

На початок