На Івано-Франківщині синоптики прогнозують туман

На Івано-Франківщині синоптики прогнозують туман

На Івано-Франківщині синоптики прогнозують туман
. Суспільне Карпати

На Івано-Франківщині синоптики прогнозують туман. Прикарпатські рятувальники попереджають жителів та гостей Прикарпаття про обмежену видимість на дорогах. Про це повідомляють у Головному управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій в області у Facebook.

"Протягом ночі та ранку 18 листопада по місту та області очікується туман з видимістю 100-500 м. Перший рівень небезпечності, жовтийДо жовтого рівня небезпечності належать погодні умови, які є потенційно небезпечні для населення, інфраструктури та навколишнього природного середовища. Синоптики рекомендують зберігати підвищену уважність та обережність, стежити за повідомленнями про можливе подальше ускладнення погодних умов.", — йдеться у повідомленні.

На Івано-Франківщині синоптики прогнозують мінливу хмарність, вдень можливий невеликий дощ, а в горах — мокрий сніг. Вітер західний 7-12 м/сек. Температура повітря вдень 5°C-10°C тепла. Про це Суспільному повідомили в управлінні з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації.

Через погодні умови поліцейські на сторінці у Facebook закликають водіїв суворо дотримуватися правил дорожнього руху:

  • зменшувати швидкість. Вона повинна бути вдвічі меншою, ніж протяжність видимої дороги. Наприклад, при видимості 20 метрів, швидкість повинна бути не більше 10 км/год;
  • їхати спокійно, тобто не обганяти інші автомобілі;
  • тримати дистанцію. І що більшою вона буде, то краще;
  • позначати себе. Увімкнути ближнє світло фар (краще наявність протитуманних фар за умови, що вони правильно встановлені та оптимально відрегульовані).

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок