"Від студентських років треба брати максимум". Студентка філії Донецького медуніверситету

"Від студентських років треба брати максимум". Студентка філії Донецького медуніверситету

"Від студентських років треба брати максимум". Студентка філії Донецького медуніверситету
. Суспільне Кропивницький

Від студентських років необхідно брати максимум, вважає студентка філії Донецького національного медичного університету Яна Соболь. У майбутньому дівчина планує стати хірургом-гінекологом-онкологом. Нині, крім навчання, вона займається громадською діяльністю, є заступницею голови студентського самоврядування, членкинею молодіжної ради.

Яна Соболь – студентка шостого курсу. За її словами, нині проходить практичні заняття у лікарнях міста.

"Якщо це акушерство та гінекологія, то практичні заняття відбуваються в обласній лікарні в гінекологічному відділенні. Нині у мене хірургія, працюємо у військовому госпіталі. Наш викладач дозволяє заходити до кожного пацієнта і проводити маніпуляції. Це не може не тішити тому, що в лікарській практиці краще один раз побачити, ніж сто раз почути".

За словами дівчини, громадською діяльністю вона займається не тільки в університеті, але й у місті та області. Бере участь та долучає студентів до проведення благодійних та медичних акцій, тренінгів, курсів, виступали проти закриття філії медуніверситету у Кропивницькому.

"У травні цього року, коли студентам та педагогічному колективу сповістили про закриття факультету університету, ми зі студентами залучили всю громаду, обласну адміністрацію, обласну раду, всіх наших депутатів. І нас не просто почули, нам почали допомагати і зробили все можливе для того, щоб зберегти університет".

За ініціативи Яни Соболь, нині студенти після навчання проводять в Кропивницькому, у місцях скупчення людей, роз'яснювальну роботу щодо вакцинації проти коронавірусу та надають інформацію, де можна щепитися.

"Ми також ініціювали, щоб на базі нашого університету відкрили пункти вакцинації, який працює і нині. Також студенти Донецького медичного університету створили громадську організацію "Асоціація медиків Кіровоградщини", які налаштовані на розвиток медицини в області".

Усім студентам Яна радить використовувати під час навчання будь-які можливості для самореалізації. "Якщо людина активна і цілеспрямована, комунікабельна і відкрита до цього світу, вона набагато швидше досягне своїх цілей. Тому, я закликаю кожного студента бути активним і робити все, до чого прагне ваша душа".

На початок