У Тернопільському технічному університеті попрощалися з ректором

У Тернопільському технічному університеті попрощалися з ректором

У Тернопільському технічному університеті попрощалися з ректором
. Суспільне Тернопіль

Майже пів тисячі людей прийшли попрощатися з ректором Тернопільського технічного університету Петром Яснієм. Це рідні науковця, його колеги та студенти, повідомив проректор університету Степан Дячук.

Петро Ясній помер в одній з лікарень міста в суботу, 13 листопада, на 70 році життя. Чоловік хворів на COVID-19, розповідає Степан Дячук.

З Петром Яснієм попрощалися у фоє головного корпусу технічного університету. Священники відправили панахиду. На подвір’ї вишу працівники та студенти згадували, яким був покійний. Студентський декан Роман Бартошевський розповів, коли востаннє бачив ректора:

"Нещодавно були у нас вибори студентського самоврядування. Ми проводили зустріч десь 2 тижні тому. Говорили про проблеми студентства, вислухали рекомендацію ректора, він завжди нас підтримував, завжди казав, щоб ми підносили наш університет, дуже нам шкода з приводу смерті ректора".

У Тернопільському технічному університеті попрощалися з ректором
У Тернопільському технічному університеті попрощалися з ректором. Суспільне Тернопіль

Микола Митник знав ректора понад 20 років. Чоловік розповідає, вони разом працювали в наукових проєктах. Деякі з них Петро Ясній реалізувати не встиг.

"Останні плани, які були у Петра Володимировича – це серйозна модернізація випробувальної лабораторії, яка дозволила б випробовувати інструкції літаків".

Проректор університету Степан Дячук каже, працював із Петром Яснієм 25 років:

"Він навчався у цьому університеті, потім недовгий час працював у Києві, у 1996 році повернувся сюди. Пройшов шлях від завідувача кафедри до ректора. Це був прекрасний керівник і сьогодні університет осиротів, бо ми мали такий великий щит, який захищав цей університет, захищав усі надбання його студентів".

Поховали Петра Яснія на кладовищі у Великих Гаях.

Петро Ясній – доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки та техніки України. Автор понад 300 наукових праць, у тому числі монографій та 18 патентів на винаходи. Народився 12 серпня 1952 року в селі Кутище Львівської області. З 2007 року був ректором Тернопільського національного технічного університету.

Що відомо

  • Помер ректор Тернопільського національного технічного університету Петро Ясній
На початок