"Відступати нема куди". Лукашенко пообіцяв ЄС відповідь у разі запровадження нових санкцій

"Відступати нема куди". Лукашенко пообіцяв ЄС відповідь у разі запровадження нових санкцій

"Відступати нема куди". Лукашенко пообіцяв ЄС відповідь у разі запровадження нових санкцій
. АР

Не визнаний низкою країн президент Білорусі Олександр Лукашенко заперечив причетність країни до організації міграційної кризи та попередив ЄС про відповідь у разі запровадження нових санкцій.

Як повідомляє державне білоруське інформаційне агентство "БелТА", про це Лукашенко заявив під час зустрічі з робочою групою з доопрацювання проєкту Конституції,

"Організовувати міграційний потік через Білорусь – це собі дорожче. Ми ніколи цим не займалися і займатися не маємо наміру", – зазначив він.

Лукашенко додав, що готовий дати відповідь у разі запровадження з боку ЄС санкцій проти Білорусі.

"Санкціями лякають. Добре, подивимося. Вони думають, що я жартуватиму, що я брязнув язиком і все. Нічого подібного. Ми будемо захищатися. Все, далі нам відступати нема куди", – заявив президент.

За його словами, щодня через Білорусь проходить великий потік туристів та інших іноземних громадян.

"На санкції ми відповімо. Це взагалі не обговорюється", – запевнив Лукашенко.

Що відомо

  • 13 листопада на білорусько-польському кордоні внаслідок пострілу загинув військовослужбовець Збройних Сил Польщі. За попередніми даними, трапився нещасний випадок.
  • У Прикордонній службі Польщі повідомили, що у ніч на 13 листопада білоруські військові намагалися прорвати огорожу на кордоні з Польщею за допомогою службової машини. Водночас мігранти застосували проти польських прикордонників сльозогінний газ.
  • 9 листопада дві великі групи мігрантів із кількох десятків людей на білорусько-польському кордоні зламали паркани і потрапили на територію Польщі. У Польщі заявили, що білоруська сторона підготувала найбільший на даний час штурм кордону за допомогою мігрантів.
  • Європейський союз планує запровадити нові санкції проти Білорусі через кризу з мігрантами на польському кордоні. Зокрема, президент Польщі Анджей Дуда пропонує заборонити польоти над країнами ЄС для авіакомпаній, які доставляють мігрантів до Білорусі. Своєю чергою невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко заперечив свою причетність до фінансування міграційної кризи на кордоні з Польщею.
  • МВС України вирішило посилити присутність прикордонників на кордоні з Білоруссю. А секретар Ради нацбезпеки й оборони Олексій Данілов повідомив, що Україна реагуватиме за законом на загострення ситуації на кордоні з Білоруссю.
  • США заявили, що міграційна криза на білоруському кордоні покликана відвернути увагу від України

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світуСтаньте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок