У Львові померла 23-річна вагітна жінка, яка хворіла на коронавірус

У Львові померла 23-річна вагітна жінка, яка хворіла на коронавірус

У Львові померла 23-річна вагітна жінка, яка хворіла на коронавірус
. UGC

У Львові від коронавірусу померла 23-річна жінка. Вона була на четвертому місяці вагітності. У неї не було супутніх захворювань, не була вакцинована. Про це повідомила очільниця відділення анестезіології та інтенсивної терапії Львівської лікарні швидкої допомоги Наталія Матолінець.

За словами Наталії Матолінець, це була перша вагітність жінки. Вона лікувалася вдома, зверталася до сімейного лікаря, але її стан лише погіршувався.

"Її привезли та госпіталізували в клініку в дуже важкому стані, з дихальною недостатність. У реанімаційному відділенні вона була тиждень, але ще з першого дня, ми фактично, боролися за її життя. Одразу після госпіталізації з показниками сатурації 70-80, жінку перевели на неінвазивну штучну вентиляцію легень. Але всі наші дії були неефективними", — розповіла Наталія Матолінець.

За минулий тиждень загалом у реанімації лікарні швидкої допомоги лікували чотирьох жінок із важкою формою коронавірусу.

Також від коронавірусу помер 29-річний чоловік. Він був здоровим, не мав супутніх захворювань, але був невакцинований. Після того як захворів на коронавірус, був із гарячкою і слабістю вдома, до лікарів потрапив уже тоді, коли почав задихатись. Місяць він провів на штучній вентиляції легень, але врятувати його не змогли.

Що відомо

  • На ранок 11 листопада на Львівщині зареєстрували 1253 нових випадки інфікування коронавірусом. За добу 1463 людей одужали, 26 – померли.
  • З 30 жовтня на території Львівської області діють карантинні обмеження "червоної" зони. Таке рішення ухвалили 27 жовтня під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації
  • У Львові дозволили відвідування музеїв та галерей з 4 листопада. Таке рішення ухвалили на позаплановому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.
  • З 15 листопада до адмінбудівель у Львові будуть пропускати лише із сертифікатом вакцинації або негативним ПЛР-тестом.

Читайте нас у Instagram: головні новини регіону

На початок