Регламентний комітет виступив "за" відсторонення Гео Лероса від 5 пленарних засідань

Регламентний комітет виступив "за" відсторонення Гео Лероса від 5 пленарних засідань

Регламентний комітет виступив "за" відсторонення Гео Лероса від 5 пленарних засідань
. Нардеп Гео Лерос. Фото: УНІАН

Регламентний комітет одноголосно рекомендував Верховній раді позбавити Гео Лероса права брати участь у 5 пленарних засіданнях за нецензурні жести у парламенті. Про це Суспільному розповів голова парламентського комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної ради Сергій Кальченко.

Така пропозиція, відповідно до Регламенту, буде голосуватись у парламенті без обговорення, пояснив він.

“Було досить таке жваве обговорення цього питання. Висловлювалися різні позиції, але у підсумку одноголосно всі 11 членів комітету підтримали остаточний варіант рішення рекомендувати парламенту позбавити депутата Лероса права брати участь у 5 пленарних засіданнях”, — сказав Кальченко.

За що пропонують відсторонити Лероса

  • 4 листопада на засіданні Ради був також присутній президент Володимир Зеленський. Виступаючи з трибуни, Лерос назвав Зеленського «зрадником». Голова Верховної ради Руслан Стефанчук доручив відключити Леросу мікрофон. Після цього Лерос показав непристойний жест у бік президента. Покарати депутата за непристойний жест вимагала від регламентного комітету фракція "Слуга Народу".

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок