Смертельна ДТП на Тернопільщині: 6-річна дитина в лікарні

Смертельна ДТП на Тернопільщині: 6-річна дитина в лікарні

Смертельна ДТП на Тернопільщині: 6-річна дитина в лікарні
. ДСНС Тернопільщини

6-річний хлопчик, який травмувався в аварії в селі Шибалин Бережанської громади, зараз в реанімації обласної дитячої лікарні. Він у важкому стані. Про це розповіла медична директорка закладу Алла Філюк.

Хлопчик був пасажиром легківки Lanos. Ще одна пасажирка цього автомобіля та водій загинули. 43-річного водія, який спричинив смертельну аварію, затримали. Про це розповів заступник начальника відділу Нацполіції області Олександр Марченко. За його словами, в крові чоловіка виявили 1,3 проміле алкоголю. Це в понад 6 разів перевищує допустиму норму.

"Водій, який вчинив дану дорожньо-транспортну пригоду затриманий в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Сьогодні йому буде повідомлено про підозру за частиною четвертою статті 286 зі значком 1 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від семи до дванадцяти років", – каже начальника відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Нацполіції області Олександр Марченко.

Частина четверта 286-ї статті – це порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть декількох осіб.

Смертельна ДТП на Тернопільщині: 6-річна дитина в лікарні
Смертельна ДТП на Тернопільщині: 6-річна дитина в лікарні. ДСНС Тернопільщини

Нагадаємо, аварія сталася вчора о 19:30, каже Олександр Марченко. Водій Skoda, який був у стані алкогольного сп’яніння, виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з Lanos. Рятувальники з допомогою спецобладнання витягнули загиблих водія та пасажирку з автомобіля, а також дитину. Спершу 6-річного хлопця поліцейські доставили до Бережанської лікарні. Там у нього діагностували черепно-мозкову травму, травми обличчя. Далі дитину перевезли в обласну дитячу лікарню.

Це друга смертельна аварія на цій дорозі за місяць. 24 жовтня поблизу Шибалина водій легківки не впорався з керуванням, заїхав у електроопору та злетів у кювет. Автомобіль перекинувся. Загинули двоє пасажирів – 30-річний чоловік і 22-річна жінка. Ще одна пасажирка травмувалася. Водій, за словами речника Нацполіції області Сергія Крети, був нетверезий. Зараз він у СІЗО, йому інкримінують керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння, яке спричинило загибель декількох осіб. За це можуть ув’язнити до дванадцяти років і позбавити водійських прав. Речниця обласної прокуратури каже – водія триматимуть під вартою без права внесення застави два місяці.

Що відомо

  • ДТП із двома загиблими на Тернопільщині: водію обрали запобіжний захід
На початок