Зеленський підписав закон про виділення коштів на кисневі станції

Зеленський підписав закон про виділення коштів на кисневі станції

Зеленський підписав закон про виділення коштів на кисневі станції
. фото: made-in-china.com

Президент Володимир Зеленський підписав закон про виділення 800 мільйонів гривень на кисневі станції в лікарнях. Інформація про це з’явилась на сайті Верховної ради.

Цей документ парламент ухвалив у четвер, 4 листопада. Закон передбачає, що буде придбане відповідне обладнання на суму 650 мільйонів гривень. Ще 150 мільйонів гривень витратять на його встановлення у лікарнях.

Профінансують нові програми завдяки додатковим надходженням від податку на додану вартість із ввезених на територію України товарів.

Що відомо

  • Кисневі станції виробляють кисень із навколишнього повітря у газоподібному стані. Він одразу подається по кисневій магістралі туди, де потрібне медичне газопостачання – операційні, відділення інтенсивної терапії тощо.
  • Верховна рада 4 листопада підтримала внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на закупівлі, проєктування та встановлення кисневих станцій. За відповідний законопроєкт №5460 віддали голоси 336 народних обранців. Закон прийнятий у цілому.
  • 1 листопада уряд виділив на закупівлю кисневих станцій 395 мільйонів гривень субвенції, які самі виробляють рідкий кисень.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок