У громаді на Тернопільщині поліцейські виявили порушення карантинних вимог

У громаді на Тернопільщині поліцейські виявили порушення карантинних вимог

У громаді на Тернопільщині поліцейські виявили порушення карантинних вимог
. Суспільне Тернопіль

Чотири порушення карантинних вимог зафіксували поліцейські в закладах Лановецької громади. Про це повідомив старший лейтенант поліції Іван Мартинюк.

За його словами, разом з представниками Держпродспоживслужби перевірили 10 закладів – це ресторани, магазини, банк і центр надання адміністративних послуг.

У Лановецькому центрі надання адміністративних послуг працівники поліції, міської ради та Держпродспоживслужби перевірили сертифікати про вакцинацію у працівників і відвідувачів. Адміністраторка центру Ірина Слободян каже, сьогодні в центрі працюють четверо людей, усі вони вакциновані. Сертифікати про вакцинацію вимагають і у відвідувачів, розповідає Ірина Слободян:

"Якщо чоловік має вакцинацію, а документа з собою не має, ми допомагаємо в комп’ютері завантажити сертифікат і видрукувати в паперовому вигляді. Сьогодні було 3 випадки, що ми видруковували сертифікат".

У громаді на Тернопільщині поліцейські виявили порушення карантинних вимог
У громаді на Тернопільщині поліцейські виявили порушення карантинних вимог. Суспільне Тернопіль

У центрі надання адмінпослуг порушень не зафіксували. Далі поліцейські перевірили відділення одного з банків. Там працюють 6 осіб. Двоє з них не вакциновані, каже керівниця відділення Тетяна Кухарська. Іван Мартинюк зателефонував на лінію 102 та зафіксував порушення.

У місцевому продуктовому магазині 3 продавці. Двоє з них не мають сертифіката про вакцинацію. У цьому магазині поліцейські зафіксували 2 порушення, каже Іван Мартинюк:

"Відмовилися надавати документи, які посвідчують особу. Згідно з постановою кабінету міністрів зобов’язані мати при собі документи, що підтверджують особу. Паспорт і посвідчення водія. Ми збираємо відповідні матеріали згідно з чинним законодавством. Надалі направляємо їх на розгляд в суд. Штрафи ми не даємо. Суд розглядає матеріали та приймає рішення, а саме по протоколу за статтею 44, частиною 1", – розповів Іван Мартинюк.

Стаття передбачає штраф від 17 до 34 тисяч гривень, каже Іван Мартинюк. Також поліцейські прийшли на одне з підприємств Лановецької громади. На територію їх не впустили.

Скільки закладів в області перевірили поліцейські та скільки порушень зафіксували повідомлять завтра, каже речник Нацполіції в області Сергій Крета.

Читати також

На початок