Немовля, яке знайшли на вулиці, зараз в реанімації

Немовля, яке знайшли на вулиці, зараз в реанімації

Немовля, яке знайшли на вулиці, зараз в реанімації
. Суспільне Тернопіль

Немовля, яке знайшли в пакеті на території закинутого молокозаводу в селищі Товсте Чортківського району, зараз у реанімації обласної дитячої лікарні. Про це повідомила завідувачка відділення інтенсивної терапії новонароджених Людмила Лугова.

Жінка каже, в дитини підтвердили пневмонію та вона не може харчуватися самостійно.

Вага знайденого немовляти – два з половиною кілограми. Ріст – 50 сантиметрів. Зараз стан дитини – середньої важкості, проте стабільний, каже завідувачка відділення інтенсивної терапії новонароджених Людмила Лугова:

"Є ознаки інфікування, через це дитина отримує відповідне лікування. Ми не можемо знати, яким буде стан дитини після того, як вона народилася в асептичних умовах, після переохолодження, плюс, вона мала внутрішньоутробні проблеми. На сьогоднішній ранок дитина провела ніч спокійно. Тривають дообстеження дитина знаходиться в мікрокліматі кувезу, наразі не годується, тому що є харчовий стрес. Вона отримує всю добову потребу через вену".

Немовля, яке знайшли на вулиці, зараз в реанімації
Людмила Лугова. Суспільне Тернопіль

Нагадаємо, дитину знайшли вчора близько 11 години. 14-річна жителька Товстого зайшла на територію закинутого молокозаводу і почула плач. Коли підійшла ближче, то побачила, що в пакеті лежить немовля, розповіла заступниця голови Товстенської громади Уляна Гуменюк. За її словами, пуповина знайденого немовляти була перев’язана чимось схожим на харчову плівку.

Начальник Нацполіції області Олександр Богомол каже, зараз шукають матір, або того, хто міг викинути хлопчика:

"Працівники поліції дану подію внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 135, частиною 2 Кримінального кодексу. Поліція звертається до батьків дитини зголоситися, адже дитина жива, здорова. В цьому випадку батьки можуть нести кримінальну відповідальність за залишення дитини в загрозливому стані, який міг спричинити тяжкі незворотні наслідки".

Олександр Богомол каже, матір, яка залишила дитину, можуть ув’язнити до трьох років.

Також цією справою займається Бучацька окружна прокуратура, сказала речниця обласної прокуратури Леся Гурецька.

Що відомо

На початок