Молитва за хворого. Медичний капелан на Львівщині відвідує пацієнтів ковідних відділень

Молитва за хворого. Медичний капелан на Львівщині відвідує пацієнтів ковідних відділень

Молитва за хворого. Медичний капелан на Львівщині відвідує пацієнтів ковідних відділень
. Суспільне Львів

Щонеділі до Львівської інфекційної лікарні, де лікують хворих на коронавірус, навідується отець Володимир Мощич. Він є медичним капеланом цієї лікарні уже десять років. Окрім обласної інфекційної лікарні, священник є медичним капеланом і в дитячий лікарні Охматдит, а ще настоятелем храму святих Козьми і Дем'яна, що розташована біля інфекційної лікарні на Лисенка. Про духовний супровід, хворобу та надію Суспільному розповів медичний капелан Володимир Мощич.

Храм святих Косми і Дам'яна збудували 130 років тому. Раніше там був Костел кармеліток, а потім – францисканок. Розташована церква поруч із корпусом інфекційної лікарні, що на Лисенка. Пацієнти лікарні приходять сюди помолитися. Настоятелем храму є отець Володимир Мощич.

"В нас є спільний коридор з лікарнею і ми можемо прийняти відвідувачів, котрим лікарі дозволили прийти. Вони можуть бути присутніми на літургії", — каже настоятель храму.

Храм святих Косми і Дам'яна
Храм святих Косми і Дам'яна. Суспільне Львів

Священик є медичним капеланом Львівської обласної інфекційної лікарні та дитячої лікарні Охматдит. Від початку пандемії він щотижня відвідує хворих на коронавірус. Чоловік розповідає, зараз їм потрібна особлива підтримка і молитва.

"Лікарі мене зодягнуть у всі відповідні обладунки, костюми, в усі засоби захисту, які ми маємо на сьогоднішній день, і з тим професійним захистом я можу увійти в реанімацію в інші відділення, де лежать важкі хворі і надати їм духовний супровід. Десь 2-3 хвилини в кожного у палаті, але для хворих, які є ізольовані, для них це для них дуже велика підтримка", — каже Володимир Мощич.

Настоятель храму Володимир Мощич
Настоятель храму Володимир Мощич. Суспільне Львів

У стаціонарі інфекційної лікарні священник по кілька годин спілкується з хворими на коронавірус.

"Коли вони вже усвідомлюють що до них прийшов священник, вони дуже щасливі, що хтось про них хтось пам’ятає, що Бог про них пам’ятає, що вони не є самі один на один з цією хворобою. І буквально це може бути просто хвилина з такою людиною у хворобі, але вона щаслива, що ти до неї зайшов і це дає сили, надію. Це така соломинка, за яку вона чіпається і з великою надією продовжує своє лікування", — каже медичний капелан.

Медичний капелан Володимир Мощич
Медичний капелан Володимир Мощич. Суспільне Львів

Також щонеділі отець Володимир Мощич править літургію у капличці дитячої лікарні Охматдит, а ще на прохання батьків відвідує там дітей.

"Коли відвідуєш маленьких дітей хворих і бачиш їхніх батьків, вони часто на тебе дивляться очима великої надії, що ти не відмовиш у їхньому проханні, що ти приїдеш, коли вони тебе просять. Пригадую першу дитинку, яка була в реанімації через коронавірус, новонароджена, ми її охрестили також. Мене пустили в цю палату, де вона лежала в ізоляторі і ця дитина вижила. На сьогодні це здорова дитина", — каже священник.

Володимир Мощич додає, інколи доводиться працювати в ургентному режимі, коли доводиться залишити усе та їхати в лікарню. Проте він продовжує працювати й дарувати хворим надію на одужання.

Читайте також: Приїхав з Парижа у село на Львівщині. 29-річний священник Іван Городицький. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ

Читайте нас у Instagram: головні новини регіону

На початок