У Тернополі пенсіонерам ввели обмеження для проїзду в громадському транспорті

У Тернополі пенсіонерам ввели обмеження для проїзду в громадському транспорті

У Тернополі пенсіонерам ввели обмеження для проїзду в громадському транспорті
. Суспільне Тернопіль

Від сьогодні в громадському транспорті Тернополя пенсіонери безплатно можуть їздити з 10 до 16, а також з 20 до 23 години. Про це розповів міський голова Тернополя Сергій Надал.

За його словами, у вихідні та святкові дні обмеження не діятимуть. Таке рішення прийняли 28 жовтня на позачерговому засіданні міської комісії з надзвичайних ситуацій.

75-річна тернополянка Стефанія Мелимука розповідає, у громадському транспорті їздить щодня до дітей. Каже, обмеження для пенсіонерів підтримує:

"Лежала в реанімаційному відділенні разом з чоловіком, рік тому він помер. Тому я знаю, яке то страшне захворювання, треба берегтися всім. Напевно, що зараз пенсіонерам трошки менше треба їхати, лише за необхідності".

Тернополянин Іван Кліщ – пенсіонер, але ще працює. Громадським транспортом щодня їздить на роботу.

"Пенсіонери можуть собі дозволити прокинутися трошки пізніше, коли всі люди йдуть на роботу, вони собі можуть ще більше поспати. А потім, коли вже всі на роботі працюють, вони собі можуть всі свої справи вирішити і вчасно прийти додому", – каже Кліщ.

Пенсіонерка Стефанія Горішна чекала до 10 години, щоб безплатно дістатися тролейбусом з вулиці Руської до 15 Квітня. Каже – хотіла скористатися безкоштовним проїздом о 9:57, але їй відмовили:

"Людей і так мало, тролейбуси їздять пусті, 2-3 людей. І пенсіонери стоять, перемерзають, вони після того будуть хворіти. Не обов’язково на корону, але це радикуліт і все решта. Я вважаю, що це не правильно".

Тернополянка Тетяна Чепига каже – обмеження для пенсіонерів підтримує.

"Зранку їздять часто. Бачу, бо їжджу на роботу. Пхаються і не дивляться, чи хтось на роботу, чи ні, бо їм треба".

Чи вплинуть ці обмеження на епідситуацію, розповіла головна державна санітарна лікарка області Оксана Чайчук.

"Менше будуть хворіти як люди молодшого, так і старшого віку. Такі обмеження вже були, коли був високий рівень захворюваності, висока динаміка процесу. Ці обмеження дали свій результат, тому ми пішли за принципом минулого року і думаємо, що це знову дасть результат".

Нагадаємо, рішення про обмежений безкоштовний проїзд для пенсіонерів прийняли 28 жовтня. Чому – розповів міський голова Сергій Надал:

"На сьогоднішній день стан по кількості хворих, які зареєстровані по місту і знаходяться в медичних закладах на лікуванні, по кількості летальних випадків значно гірший, аніж минулого року. Враховуючи ті рекомендації, які дали медики, епідеміологи, які дали правоохоронці, штабом прийнято рішення, які можливо є непопулярними. Але ми, на жаль, змушені їх приймати, щоб зупинити ріст хворих".

Окрім обмежень для пенсіонерів, в Тернополі скасували усі масові заходи та заборонили святкування банкетів і весіль. Також обмежили роботу закладів громадського харчування – вони працюватимуть до 23 години за умови, що за столом не більше 4 людей і всі працівники вакциновані, розповів Сергій Надал.

Читати також

  • Заборона масових заходів у Тернополі з 2 листопада. Що відомо
На початок