У Бахмуті зоозахисники рятують собаку, яка отримала вогнепальне поранення

У Бахмуті зоозахисники рятують собаку, яка отримала вогнепальне поранення

У Бахмуті зоозахисники рятують собаку, яка отримала вогнепальне поранення
. Волонтерка доглядає поранену собаку, фото: Суспільне

У Бахмуті зоозахисники рятують дворічну собаку Муху, яка тиждень тому отримала вогнепальне поранення у голову. У тварини зараз немає частини щелепи, її годують зі шприца. Муха перебуває під наглядом волонтерів, а у понеділок їй мають провести першу операцію по відновленню кісток щелепи.

Про це Суспільному розповіла керівниця бахмутського товариства захисту тварин "Лада" Марина Шажко.

За словами Марини Шажко, тварина потрапила до волонтерів тиждень тому. До волонтерів звернулись люди, які опікувались твариною і повідомили, що у собаки вогнепальне поранення. У собаки роздроблені кістки щелепи.

"Наш ветеринар не взявся за операцію сказав, що вона дуже складна і її необхідно робити на рівні клініки, де займаються щелепо-лицевою хірургією. Ми знайшли варіант в Лимані, поїхали туди, зробили рентген. Попередній висновок про те, що на знімку видно дріб", - розповіла Марина Шажко.

Марина додала, що Муха жила на території гаражного кооперативу два роки.

Бахмутянка Ельза, яка визкликала поліцію розповіла журналістам, що тварину травмував із рушниці директор гаражного кооперативу.

Директор гаражного кооперативу Андрій Сердюков розповів Суспільному, що собака напала на його стадо.

"Вона накинулась на моє стадо, покусала козу, сьогодні я зарізав цю козу. Що мені залишалось робити? Я метою не ставив її вбити, а так вийшло, що поранив", - розповів Андрій Сердюков.

За словами інспектора з комунікації Бахмутського відділу поліції Павла Дяченка, на місце виїжджали правоохоронці, був зібраний первинний матеріал. Поліцейські проводять необхідні заходи, щоб встановити всі деталі та обставини.

Що відомо

  • Собаку прооперують у Лимані. Після лікування бахмутянин Олексій готовий забрати собаку додому.
  • Жорстоке поводження з тваринами карається арештом до шести місяців або обмеженням волі до трьох років.

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок