У "Авіалініях Антонова" назвали термін експлуатації українських "Русланів"

У "Авіалініях Антонова" назвали термін експлуатації українських "Русланів"

У "Авіалініях Антонова" назвали термін експлуатації українських "Русланів"
. Фото – Уніан

Державне підприємство "Авіалінії Антонова" планує експлуатувати важкі транспортні літаки Ан-124 "Руслан" до 2038-2040 років. У авіапарку компанії перебуває сім літаків різної комплектації.

Про це на YouTube-каналі Національної академії наук повідомив генеральний директор ДП "Антонов" Сергій Бичков.

"Ми їм (літакам Ан-124 – ред.) нещодавно продовжували ресурс. Впевнений, що вони літатимуть до 2038-2040 років", – сказав Бичков.

За його словами, найближчим часом будівництво нових моделей літаків Ан-124 не планується.

"Це моя мрія, але на цей час уся підготовка до виробництва ("Русланів" – ред.) зруйнована та здана на брухт. Я бачу, що сучасний "Руслан" має бути модифікований з урахуванням нового управління. Мова йде про кабіну, комп'ютеризацію та автоматизацію. Необхідно знайти інвестора", – додав він.

Що відомо

  • 29 грудня 2020-го стало відомо, що Україна вперше замовила у "Антонова" літаки для Збройних сил. Йшлося про три Ан-178. Це замовлення також стало першим за часів незалежності, коли замовником виступила держава.
Читайте також: Від "кукурудзника" до "Мрії". Головні літаки конструкторського бюро "Антонов"

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок