На Хмельницькому автовокзалі відмінили деякі міжобласні рейси. Чому та як надовго

На Хмельницькому автовокзалі відмінили деякі міжобласні рейси. Чому та як надовго

На Хмельницькому автовокзалі відмінили деякі міжобласні рейси. Чому та як надовго
. Фото: Суспільне.

Відмінили автобусні рейси міжобласного сполучення Кам’янець – Подільський – Нововолинськ, Хмельницький – Чернівці, Вінниця 2 – Яремче. Про це вказано на табло Хмельницького автовокзалу №1. Також, як повідомив Суспільному голова правління Подільської регіональної громадської організації "Подільська асоціація автомобільних перевізників" Микола Головатий, окрім цих рейсів, не вийшли ще кілька.

На Хмельницькому автовокзалі №1 на табло червоним виділені рейси, які відмінили. Серед них - Хмельницький–Тернопіль та Чемерівці – Вінниця.

Оксана Доленкова їде у Хмільник. Розповідає: купила квиток вчора, але рейс відмінили. Гроші за квиток повернули. Придбала на інший рейс. Розповідає: "У мене на 7:30 був рейс, але його відмінили. Квиток я вчора купувала. Причину мені не пояснили. Я чула, що сьогодні багато рейсів відмінено. Причину теж не можу пояснити. Доводиться пів дня сидіти і очікувати наступний рейс".

Місцевий житель Сергій Марук каже, їде в гості у Тернопіль, але його рейс перенесли. Чому - не пояснили. Замість 10:50 він виїде до Тернополя 13:00.

Як розповів голова громадської організації "Подільська асоціація автомобільних перевізників" Микола Головатий, пов’язана відміна рейсів із постановою кабміну, яка дозволяє регулярні регіональні перевезення, якщо пасажири та водій мають документи про щеплення від ковіду та негативні ПЛР-тести. Додає: процедура перевірки водіями цих документів законодавчо не врегульована, пасажирів стало менше, деякі не мали документів про вакцинацію.

Водій Владислав Попович розповідає: "Ми за кордон їдемо. Вони завчасно попереджають людей, що треба сертифікати, треба вакцинацію, і жодних проблем в нас немає з тим. А в водіїв має бути вакцинація".

За словами Миколи Головатого, деякі рейси перевели на обслуговування в межах області, деякі частково відмінили, а деякі переведені на факультативне відправлення, тобто, один рейс на два-три дні: "Чемерівці – Тернопіль – Кам’янець-Подільський, Хмельницький–Івано-Франківськ, Хмельницький – Луцьк, Чемерівці – Вінниця, Чемерівці – Київ (через Хмельницький)". Додає: через відміну стало більше нелегальних перевізників. Від завтра, за його словами, тільки пасажир нестиме відповідальність за наявність документів про вакцинацію від ковіду чи негативних тестів.

Причину та кількість відмінених автобусних рейсів керівництво автовокзалу №1 відмовилось коментувати, посилаючись на компетенцію Товариства з обмеженою відповідальністю «Хмельницьктранс». Там у коментарі Суспільному теж відмовили.

На початок