Понад 63 тисячі львів'ян подали документи на пільговий е-квиток

Понад 63 тисячі львів'ян подали документи на пільговий е-квиток

Понад 63 тисячі львів'ян подали документи на пільговий е-квиток
. Львівська міська рада

У Львові документи на виготовлення карток для пільгового проїзду подали 63 468 тисяч львів'ян. З них 1,5 тис – через особистий кабінет мешканця. Про це у ефірі Сьогодні. Головне на телеканалі UA: Львів повідомив директор ЛКП "Львівавтодор" Микола Власюк.

За словами Миколи Власюка, видачу карток планують розпочати у листопаді. Однак точну дату назвуть згодом.

"Конкретну дати видачі повідомимо пізніше, коли будуть готові люди і місця. Таких місць видачі буде 17. Пільгова картка буде діяти до п'яти років, а окремі категорії населення, до прикладу, студенти можуть мати пільгову карту на 4, 3 чи два роки, залежить від того часу, коли закінчують навчання", — розповів Микола Власюк.

Львів'яни можуть подати документи на пільговий е-квиток двома способами: через електронний кабінет мешканця, або ж безпосередньо в пунктах їх приймання. Зокрема, у ЦНАПах, окремих ЛКП, районних адміністраціях, Центрі надання послуг учасникам бойових дій, та у Центрі обслуговування пасажирів, який відкрили 2 дні тому на вул. Горбачевського, 10. Документи на виготовлення пільгових карток приймають від 28 пільгових категорій населення.

Зараз, за словами директора ЛКП "Львівавтодор" Миколи Власюка, валідаторами для е-квитка обладнали 715 одиниць громадського транспорту з 793. Запуск електронного квитка очікують 13 січня 2022 року.

Читайте також: Е-квиток: у Львові 43 тисячі людей подали заявки на пільгові картки

Що відомо

  • Станом на 13 серпня 2021 року у Львові 46% громадського транспорту обладнали валідаторами для е-квитка
  • Єдиний електронний квиток — "ЛеоКарт" — охоплюватиме всі види громадського транспорту Львова: це трамвай, тролейбус, автобус та дасть можливість пересадки між цими видами транспорту упродовж 40 хвилин після зафіксованої оплати.
  • У 2017 році е-квиток у Львові обіцяли запровадити через 9 місяців. Тобто на початку 2019 року. Згодом дату впровадження перенесли на 2020 рік, а тепер — на 2021.
  • У вересні 2020 року до Львова завітала команда чеських фахівців, яка впроваджуватиме е-квиток у місті.
  • Минулоріч, у грудні, оголосили про збір документів для виготовлення пільгового е-квитка. Тоді документи подали 8 тисяч жителів Львівської громади.
  • Запровадження електронного квитка у Львові коштує понад 11 мільйонів євро. Окрім електронного способу оплати, заплатити за проїзд можна буде і готівкою водієві. Він матиме спеціальний принтер для друкування чеку.
  • У квітні у львівських трамваях встановили перші валідатори. Це пристрої для зчитування електронного квитка. Наразі вони працюватимуть у тестовому режимі.

Читайте нас у Telegram: головні новини регіону

На початок