Україна отримає вакцини від грипу для медиків – МОЗ

Україна отримає вакцини від грипу для медиків – МОЗ

Україна отримає вакцини від грипу для медиків – МОЗ
. Головний санітарний лікар України Ігор Кузін. Фото: УНІАН

Україна отримає близько 40 тисяч доз вакцини від грипу за механізмом COVAX для вакцинації медиків.

Про це під час брифінгу 18 жовтня заявив заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

"В цьому році, скоріш за все, ми отримаємо близько 40 тисяч доз вакцини за механізмом COVAX для безкоштовної вакцинації медичних працівників", – розповів він.

За словами Кузіна, вакцина розподілятиметься на рівні областей. Посадовець додав, що також планується придбати коштом державного бюджету певну кількість вакцин для щеплення медичних працівників.

Читайте також: Як вберегтися від грипу в умовах пандемії COVID-19

"Таким чином держава буде забезпечувати безкоштовну вакцинацію для медпрацівників, задіяних у ліквідації наслідків пандемії COVID-19", – пояснив він.

Кузін нагадав, що вакцинація від грипу є добровільною і не внесена в перелік обов’язкових, тому покривається коштом бюджету лише у виняткових випадках, зокрема для забезпечення медичних працівників.

"Вакцинація від грипу поступово стає звичною. За останні кілька років кількість доз вакцини, яка була використана Україна, зросла майже у два рази", – підсумував він.

Що відомо

  • У Міністерстві охорони здоров'я нагадали, що вакцинація проти COVID-19 не захищає від грипу. При цьому, при одночасному інфікуванні коронавірусом та грипом ризик смертності зростає у два рази.
  • За даними Центру громадського здоров'я, на початку жовтня Україна отримала від трьох виробників вакцини проти грипу. На цей епідемічний сезон заплановане постачання близько 1,25 мільйона доз щеплень.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок