До епідсезону Україна вже отримала три вакцини проти грипу — ЦГЗ

До епідсезону Україна вже отримала три вакцини проти грипу — ЦГЗ

До епідсезону Україна вже отримала три вакцини проти грипу — ЦГЗ
. Суспільне: Черкаси

Україна отримала від трьох виробників вакцини проти грипу. На цей епідемічний сезон заплановане постачання близько 1,25 млн доз щеплень.

Про це 6 жовтня повідомила у Facebook пресслужба Центру громадського здоров'я.

"До України вже надійшли вакцини проти грипу від трьох виробників, а саме: "Ваксігрип. Тетра" — очікується 850 тисяч доз, "Інфлувак. Тетра" — очікується 200 тисяч доз, "Джі Флю Квадривалент" — очікується 200 тисяч доз. Загалом, цього сезону ми очікуємо 1,25 млн доз вакцин", — йдеться у повідомленні.

За даними Держлікслужби, щодо вакцини "Джі Флю Квадривалент" видали позитивні висновки про відповідність медичних імунобіологічних препаратів вимогам державних і міжнародних стандартів на майже 151 тисячу доз вакцини, а 61 тисячу доз вже можна придбати в аптеках.

Читайте також: Як вберегтися від грипу в умовах пандемії COVID-19

Водночас щеплень "Ваксігрип. Тетра" в Україні є 85 тисяч доз: "У першій половині жовтня очікується 350 тисяч доз, другій половині місяця ще 270 тисяч доз". А ось вакцини "Інфлувак. Тетра" ввезено та поки що знаходиться на лабораторному контролі 200 026 доз.

У ЦГЗ нагадали, що сезон грипу та ГРВІ в Україні вже почався. Також там переконують, що найкращим методом захисту залишається вакцинація.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок