У Тернопільську міськраду не пускатимуть без ПЛР-тесту чи довідки про вакцинацію

У Тернопільську міськраду не пускатимуть без ПЛР-тесту чи довідки про вакцинацію

У Тернопільську міськраду не пускатимуть без ПЛР-тесту чи довідки про вакцинацію
. Фото: Тернопільська міська рада

Від сьогодні у приміщення Тернопільської міської ради не будуть пускати без довідки про вакцинацію. Про це Суспільному розповів міський голова Тернополя Сергій Надал.

За його словами, відвідувачі мають мати документ про вакцинацію, або документ про одужання від COVID-19 у додатку "Дія" чи негативний ПЛР-тест або експрес-тест на визначення антигену коронавірусу, який дійсний впродовж 72-х годин. Таке рішення прийняли через те, що зросла кількість хворих на коронавірус.

"Враховуючи, що потрібно забезпечити безперебійну роботу муніципалітету і органів самоврядування, прийнято рішення, що в приміщення міської ради і виконавчих органів допуск населення буде проводитися при наявності ПЛР тесту, сертифікату вакцинації або довідки про перенесену хворобу ", – каже Надал.

За словами Сергія Надала, керівники виконавчих органів та старости сіл Тернопільської міської територіальної громади забезпечать прийняття документів, заяв, звернень та видачу документів дистанційно за допомогою електронних засобів.

Рішення про це прийняв 12 жовтня штаб з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру на території Тернопільської громади.

Нагадаємо, щоб доїхати до сусідньої області автобусом чи поїздом, потрібно бути вакцинованим або ж мати негативний ПЛР-тест наCOVID-19. Такі зміни чекають на пасажирів у "жовтій", "помаранчевій" та "червоній" зонах з 21 жовтня. Про це повідомила директорка обласного департаменту охорони здоров’я Ольга Ярмоленко.

На початок