У Кіровоградській області біля мостів встановлюють обмежувальні знаки

У Кіровоградській області біля мостів встановлюють обмежувальні знаки

У Кіровоградській області біля мостів встановлюють обмежувальні знаки
. Оригінальне

Знаки обмеження ваги та швидкості для вантажівок встановлюють біля мостів у Кіровоградській області. Про це Суспільному розповів інженер обласної служби автомобільних доріг Дмитро Площенко. На це з державного бюджету виділили пів мільйона гривень.

Обмежувальні знаки на під'їздах до мосту у селі Мар'ївка Компаніївського району встановили працівники служби автомобільних доріг області. Перед мостом – знак про обмеження швидкості до п’ятдесяти кілометрів на годину. За сто метрів від нього знак, що обмежує проїзд мостом автомобілів вагою більше двадцяти чотирьох тонн. За словами Дмитра Площенка, до цього на мосту діяло обмеження для вантажівок до тридцяти тонн: ”Ми ставимо не тільки знаки обмеження навантаження на мости, а й на швидкість. Адже швидкість дає динамічні удари. Тому ми ставимо на під'їздах на мости знаки обмеження до п’ятдесяти, шістдесяти, сімдесяти, а іноді й тридцяти кілометрів на годину, згідно рекомендацій організацій, які обстежували мости”.

Інженер розповів, що за дотриманням водіями обмежень, як і за всіма правилами дорожнього руху слідкуватиме поліція: ”На самій автомобільній дорозі стоїть наш пересувний ваговий пункт. Я думаю, таким чином, будуть перевіряти”.

Водіїв, які порушуватимуть обмеження, за словами начальника сектору безпеки дорожнього руху патрульної поліції області Сергія Бабенка, штрафуватимуть: ”За порушення вимог дорожніх знаків передбачена адміністративна відповідальність – штраф двісті п’ятдесят п’ять гривень”.

Зі слів речниці обласної служби автомобільних доріг Жанни Петрович, за допомогою обмежувальних знаків хочуть зберегти стан мостів. Нині грошей на їхній ремонт немає: ”Через брак грошей ремонти не проводились. Вік мостів – сорок і більше років. На той час були одні навантаження та норми. Зараз – в рази більші, то ж мости зношуються набагато швидше. Нещодавно провели комісійне обстеження і, відповідно до нього, встановили ці обмеження”.

Три сотні обмежувальних знаків на дев’яносто двох мостах області служба автомобільних доріг встановить до кінця березня.

Жанна Петрович сказала, що, для орієнтування водіїв, перелік мостів та обмежень, які на них діють, є на сайті служби доріг.

На початок