Вибори мера Харкова: у місті сформували 605 дільничних виборчих комісій

Вибори мера Харкова: у місті сформували 605 дільничних виборчих комісій

Вибори мера Харкова: у місті сформували 605 дільничних виборчих комісій
. Суспільне Харків

605 дільничних виборчих комісій на позачергових виборах Харківського міського голови, які за календарним планом виборів мали бути утворені до 15 жовтня, сформовані.

Про це Суспільному повідомила голова Харківської міської виборчої комісії Олена Матвієнко.

"Районні ТВК утворюють дільничні виборчі комісії. Так, вони утворені. Сьогодні останній день, але вони були утворені завчасно. Кількість комісій утворюється згідно Державного реєстру виборців. До 6 жовтня приймали подання [щодо кандидатур до складу дільничних виборчих комісій], після 6 жовтня опрацьовували та приймали рішення про формування та створення комісій. Я думаю, що усі вже склали присягу", — сказала Матвієнко.

За її словами, формування ДВК — це робочий процес, можуть виникати технічні моменти.

"Члени можуть змінюватися, хтось може відмовлятися, у когось, може, некоректний номер телефону був вказаний, це технічні моменти. Але всі ДВК утворені", — сказала Матвієнко.

"Щодо кількості виборців — цифри завжди змінюються, хтось помирає, хтось досягає 18-річчя й отримує можливість голосувати. На сайті Державного реєстру виборців є інформація станом на 30 вересняЗа даними на 30 вересня, всього у Харкові 1078018 виборців, в районних реєстрах виборців готують списки для передачі дільничним комісіям. З понеділка будуть передавати попередні списки", — зазначила голова міської ТВК.

До 21 жовтня виборцям мають надіслати або доставити іменні запрошення.

Що відомо

  • На місцевих виборах 2020 року, як і цьогоріч, працювали 605 ДВК.
  • Позачергові вибори мера Харкова призначені на 31 жовтня 2021 року. Виборча кампанія з позачергових виборів мера Харкова стартувала 11 вересня.
  • 12 жовтня у Харкові затвердили колір та зміст бюлетеню на позачергових виборах мера.
  • Після завершення подачі документів до ТВК на посаду мера претендували 13 кандидатів. Пізніше кандидатів стало 10 — вибули самовисуванці Валерій Говоров, Микола Кукуріка та Олександр Кондрусик.
Читайте також: Кандидати у мери Харкова-2021: що про них відомо
На початок