63-річна жителька Кіровоградщини отруїлася грибами

63-річна жителька Кіровоградщини отруїлася грибами

63-річна жителька Кіровоградщини отруїлася грибами
. pixabay.com

У терапевтичному відділенні Долинського центру первинної медико-санітарної допомоги перебуває 63-річна жителька села Василівка Гурівської громади Кропивницького району, яка отруїлася дикорослими грибами. Про це Суспільному розповіла головна санітарна лікарка регіону Надія Оперчук. З її слів, жінку госпіталізували 12 жовтня, на ранок 13 жовтня її стан покращився.

Надія Оперчук розповіла, жінка їла гриби, схожі на опеньки. ”Діагноз: отруєння дикорослими грибами, полінейропатіяУраження периферичних нервів. нижніх кінцівок, гепатозпорушення обміну речовин в печінкових клітинах і розвиток в клітинах печінки дистрофічних змін.. Стан середньої важкості”.

На ранок 13 жовтня біль в ногах зменшився, жінка у свідомості, отримує симптоматичне лікування, сказала лікарка. ”Про потенційну загрозу життю сказати не можу. Якщо вона отруїлася блідою поганкою, то, навіть, на третій день може статись рецидив. Але встановити, які саме гриби їла жінка, ми не можемо, бо залишків їжі не лишилося. Але симптоми, зокрема оніміння ніг, показали наявність отрути в організмі”.

Що відомо

Надія Оперчук розповіла, що 2021 року дикорослими грибами отруїлись дев’ятеро людей, троє з них померли.

Читайте також

На початок