"Немає даних про вас": Що робити, якщо Дія не генерує сертифікат про вакцинацію проти COVID-19

"Немає даних про вас": Що робити, якщо Дія не генерує сертифікат про вакцинацію проти COVID-19

"Немає даних про вас": Що робити, якщо Дія не генерує сертифікат про вакцинацію проти COVID-19
. УНІАН

Міністерство охорони здоров'я дало поради на випадок, якщо у додатку "Дія" не вдається згенерувати сертифікат вакцинації від COVID-19.

Інформація опублікована на сайті міністерства.

Якщо після проходження вакцинації та запиту на створення сертифікату у "Дії" є повідомлення "Не має даних про вас", то у відомстві рекомендують звернутися до сімейного лікаря або до лікаря, який робив щеплення, із запитом перевірити персональні дані.

Зокрема:

1. ПІБ українською та англійською, як у паспортних документах.

2. РНОКПП (реєстраційний номер облікової картки платника податків, раніше називався – індивідуальний податковий номер — ІПН).

3. УНЗР – це унікальний номер запису, що вноситься про кожного громадянина України до Єдиного демографічного реєстру і допомагає зробити  цифрову ідентифікацію людини.

4. Дата народження, як у паспорті/свідоцтві про народження.

5. Актуальний номер телефону, на якому можливо приймати та відсилати смс.

"Якщо у вас є дитина віком до 18-ти років, то переконайтесь, що в її картці пацієнта внесені її ж РНОКПП та УНЗР, а не ваші. Також попросіть лікаря перевірити, чи немає дублів вашого профілю в системі, або співпадінь із профілем іншої людини", – підкреслюють у МОЗ.

Перевірити дані профілю в системі через сімейного лікаря також рекомендують у випадку, якщо користувач отримав повідомлення "Помилка при генерації сертифіката".

Читайте також: Як має виглядати міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Пояснює МОЗ

Якщо статус заявки "На жаль, заява не підписана", то у МОЗ радять відновити "Дія.Підпис".

"Для цього рекомендовано увійти до мобільного додатку або скористатись порталом Дія, використовуючи електронний підпис для входу", – кажуть в міністерстві.

Також можливий варіант статусу "Сертифікат про вакцинацію недоступний" з таким текстом "Ви зможете додати його лише після другого щеплення. Якщо ви вже його зробили, то зверніться до пункту вакцинації, щоб ваші дані внесли".

Повідомляється, що у такому випадку варто оновити додаток "Дія" та повторно надіслати запит на генерацію документа.

"При статусі "Номер партії вакцини помилковий" необхідно звернутися до лікаря, який провів щеплення і вніс медичний запис про вакцинацію до електронної системи охорони здоров’я, із запитом –  позначити внесене, як помилкове, і додати дані повторно, без помилки. Без такої дії ви зможете отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію і не отримаєте COVID-сертифікат", – йдеться на сайті.

У МОЗ пояснюють: якщо статус запиту "Сертифікат про вакцинацію недоступний", то вакцинація проти COVID-19 була зроблена за межами України, а сформувати COVID-сертифікат, який би врахував щеплення неможливо.

Якщо користувач отримує повідомлення "На жаль, сталася помилка", то у МОЗ радять звертатися до служби підтримки "Дії".

Що відомо

  • 19 серпня Європейський Союз офіційно визнав, що українські COVID-сертифікати у додатку "Дія" відповідають європейським.
  • 24 вересня у додатку "Дія" на iOS запустили “жовті” внутрішні COVID-сертифікати.
  • У МОЗ розповіли, що сертифікати про вакцинацію проти COVID-19, видані до ухвалення постанови Кабінету міністрів про продовження терміну їхньої дії з шести місяців до року, потрібно буде перезавантажити за місяць до завершення терміну їхньої дії.
  • 30 вересня стало відомо, що вакциновані різними препаратами зможуть згенерувати COVID-сертифікат у Дії.
Читайте також: Експерт розповів про те, як отримати електронний COVID-сертифікат

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок