У Чернігові попрощалися з нардепом Антоном Поляковим

У Чернігові попрощалися з нардепом Антоном Поляковим

У Чернігові попрощалися з нардепом Антоном Поляковим
. ФОТО: Суспільне Чернігів

У Чернігові попрощалися з народним депутатом України Антоном Поляковим. На церемонію прощання до обласного філармонійного центру прийшло близько 300 людей. Приїхали його однопартійці з групи "За майбутнє", депутатка Анна Скороход, ексспікер Верховної ради Дмитро Разумков, друзі, родичі, чернігівці.

У Чернігові попрощалися з нардепом Антоном Поляковим
Анна Скороход. ФОТО: Суспільне Чернігів

Нагадаємо, помер депутат Верховної ради Антон Поляков в ніч на 8 жовтня у Києві. Попередньо правоохоронці встановили, що чоловіку стало зле дорогою в таксі, його намагалися реанімувати лікарі швидкої, але констатували смерть. В організмі загиблого народного депутата Антона Полякова, окрім алкоголю, знайшли метадон. Про це розповів речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко. З його слів, у поліції є дві версії смерті нардепа: або він сам вжив певні препарати, або хтось його отруїв.

"У нас виникає питання наскільки це була природня смерть. Ми звернулися у правоохоронні органи, аби вони допитали всіх свідків, провели незалежне опитування і можливо будуть виявлені додаткові обставини. Ми не хочемо вірити, що це просто серцевий напад, який обірвав життя нашого побратима. Переконані, що ніяких наркотичних засобів Антон Поляков не вживав. Ніхто за ним такого не спостерігав. Абсолютно здоровий, життєрадісний чоловік, життєлюб, який достатньо жорстко відстоював свою позицію", – говорить співголова депутатської групи "За майбутнє" Тарас Батенко.

У Чернігові попрощалися з нардепом Антоном Поляковим
У Чернігові попрощалися з нардепом Антоном Поляковим. ФОТО: Суспільне Чернігів

"Він був достатньо радикальна людина в гарному сенсі цього слова. Він був безкомпромісний, це не завжди схоже на політика. Він знаєте, як кажуть казав правду матку і в очі. Це було про нього. Це не всім подобалося. Але він був активним народним депутатом. Він ще не встиг пожити, це коли людина йде з життя це дуже погано, а коли людина в такому віці йде з життя, то просто немає слів", – говорить екс-спікер Верховної Ради Дмитро Разумков.

У Чернігові попрощалися з нардепом Антоном Поляковим
Дмитро Разумков. ФОТО: Суспільне Чернігів

Що відомо:

  • Вранці 8 жовтня стало відомо про смерть депутата Верховної ради Антона Полякова. До Верховної ради його обрали у 2019 році у складі партії "Слуга народу" від Чернігівської області. Однак у листопаді 2019 його виключили з фракції: у політсилі тоді рішення пояснили тим, що Поляков відмовився голосувати за ті законопроєкти, які за спільним рішенням мали підтримувати "слуги". У грудні того ж року нардеп вийшов з партії. Пізніше став членом депутатської фракції "За майбутнє".
  • Начальник поліції Києва Іван Вигівський заявив, що у ніч з 7 на 8 жовтня народний депутат Антон Поляков вечеряв у ресторані зі знайомим, після чого йому стало зле у таксі.
  • На засіданні Ради 8 жовтня народні депутати групи "За майбутнє" з трибуни засудили народну депутатку від "Слуги народу" Галину Третьякову за зневажливий коментар про смерть Антона Полякова. Депутати просять відсторонити депутатку від пленарних засідань на 5 днів та зняти з посади очільниці комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.
  • Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив, що з офіційного чату парламентської фракції "СН" почали виходити депутати, через те, що повідомлення з чату нібито "зливаються" назовні. Вони почали це робити після скандалу зі скриншотами переписки від нардепки Тетяни Третьякової, яка своїми повідомленнями нібито виявила неповагу до померлого екснардепа Антона Полякова ("За майбутнє").

На початок