У бахмутській школі за гроші Бюджету участі відкрили клас робототехніки

У бахмутській школі за гроші Бюджету участі відкрили клас робототехніки

У бахмутській школі за гроші Бюджету участі відкрили клас робототехніки
. У бахмутській школі №11 діти створюють роботів, фото: Суспільне Донбас

У бахмутській школі №11 відкрили STEM-лабораторію із класом робототехніки. Школярі там створюють інтерактивних роботів та моделі інерційних автівок. Гроші на створення лабораторії виграли у конкурсі громадських проєктів "Бюджет участі 2021". Про це Суспільному розповіла директорка бахмутської школи № 11 Олена Лавренко.

У гуртку робототехніки займається дев'ятеро школярів — майструють роботів із деталей конструктора і програмують їх на різні дії.

У бахмутській школі за гроші Бюджету участі відкрили гурток робототехніки
Школярі створюють інтерактивних роботів та моделі інерційних автівок. Суспільне Донбас

За словами керівниці гуртка робототехніки Наталі Ларченко, сучасні школярі вже знайомі з основами програмування.

"Програмування вивчається із початкової школи. Тому база деяка у них уже є, розуміння того ж блокового програмування, використання онлайн-ресурсів. Тому на даний час це покоління розбирається дуже гарно", — каже керівниця гуртка.

Створили гурток на базі STEM-лабораторї, гроші на яку виграли у конкурсі Бюджету участі.

"Коли ми почули, що в місті організовується конкурс громадських ініціатив — Бюджет участі 2021, ми наш проєкт розмістили на сайті міської ради. І почали активно за нього голосувати. Дуже багато батьків приєдналось до цієї ідеї, дітей, мешканців нашої громади. І ми виграли", — розповіла Олена Лавренко.

Що відомо

  • Вартість проєкту зі створення STEM-лабораторї — 80 тисяч 312 гривень. З яких 39 тисяч — кошти міського бюджету, 41 тисяча — спонсорські гроші.
  • Гурток робототехніки запрацював в бахмутській школі №11 у вересні.
  • STEM — це напрям в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics).
  • За допомогою STEAM-освіти школярі отримують не просто набір фактів — вони відразу пробують застосувати знання на практиці.
На початок