Позачергові та проміжні місцеві вибори на Львівщині. Що відомо

Позачергові та проміжні місцеві вибори на Львівщині. Що відомо

Позачергові та проміжні місцеві вибори на Львівщині. Що відомо
. Суспільне Львів

В неділю, 31 жовтня, у чотирьох округах на Львівщині відбудуться проміжні вибори депутатів. Про це повідомила начальниця відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Зоряна Павлів.

Мешканці Львівської області обиратимуть депутатів до Новокалинівської міської ради Самбірського району в 1-му і 5-му округах, депутата Розвадівської сільської ради Стрийського району в 7-му окрузі та депутата Судовишнянської міської ради Яворівського району в 5-му окрузі. Також 31 жовтня виборці Комарнівської міської ТГ Львівського району та Шегинівської сільської ТГ Яворівського району обиратимуть голів громад.

"Територіальні виборчі комісії завершили реєстрацію кандидатів у депутати та кандидатів на посади голів громад. Загалом зареєстровано 24 кандидати, які позмагаються за чотири депутатські мандати. На посаду голови Комарнівської міської ради претендують 5 кандидатів, а Шегинівського сільського голову обиратимуть із 3 зареєстрованих кандидатів", — каже Зоряна Павлів.

За два депутатські мандати Новокалинівської міської ради позмагаються 7 кандидатів: четверо у багатомандатному виборчому окрузі №1 і троє в окрузі №5. За депутатське місце в Судовишнянській міській раді поборються 10 кандидатів у багатомандатному виборчому окрузі №5. А в окрузі №7 зареєструвались 7 кандидатів у депутати до Розвадівської сільської ради .

"Щодо статистичних даних: 17 із зареєстрованих 24 кандидатів є чоловіками, а це — 71%. Переважна більшість — 20 із 24 є самовисуванцями. Наймолодший із зареєстрованих (27-річний Олег Попик) балотується у депутати Новокалинівської міської ради, а найстарший (62-річний Іван Наконечний) кандидує у Розвадівську сільську раду", — додає Зоряна Павлів.

Читайте також: Селу на Львівщині повернули назву, яка була до декомунізації. Рішення прийняла Верховна Рада

Читайте нас у Instagram: головні новини регіону

На початок