У 8-й лікарні Львова відновили госпіталізацію хворих на COVID-19

У 8-й лікарні Львова відновили госпіталізацію хворих на COVID-19

У 8-й лікарні Львова відновили госпіталізацію хворих на COVID-19
. Суспільне Львів, умовне

8-ма міська лікарня Львова знову приймає хворих на Covid-19. Рішення про госпіталізацію хворих у 8-му лікарню прийняли через погіршення епідситуації. Загалом лікарня може прийняти 350 пацієнтів, каже медичний директор медустанови Максим Павлов.

Сьогодні до лікарні шпиталізували перших дванадцять хворих на коронавірус. Це переважно пацієнти старші 60-ти років. У них підтвердили коронавірус та діагностували пневмонії.

У 8-й лікарні Львова відновили госпіталізацію хворих на COVID-19
Ковід-відділення у 8-й лікарні. Суспільне Львів

"У всіх пацієнтів сатурація 94 – 95 , тобто гранична. Вони вже на кисневій терапії, на мінімальному потоці кисню. У однієї жінки переважає інтоксичний синдром, хоча рентген показав двобічну пневмонію. Ще одна жінка має першу доза вакцини і очевидно заразилася в момент вакцинації", — каже лікарка 8-ї міської лікарні Галина Крочак.

Пацієнтів із коронавірусом госпіталізують у терапевтичний корпус. Його повністю ізолювали. Відділення має окремий вхід через травмпункт. Сам травмпункт перенесли у відділення невідкладної допомоги.

У 8-й лікарні Львова відновили госпіталізацію хворих на COVID-19
У 8-й лікарні Львова відновили госпіталізацію хворих на COVID-19. Суспільне Львів

"Ми розпочали госпіталізацію у терапевтичний корпус по принципу зверху вниз, тобто зараз це є 5 і 4 поверх – це інфарктне і кардіологічне відділення і розпочинаємо госпіталізацію у ці відділення", — каже медичний директор 8-ї лікарні Максим Павлов.

У відділенні є 302 кисневі точки, а також 90 додаткових кисневих концентраторів. Лікарня забезпечена киснем.

Що відомо

  • Упродовж минулої хвилі пандемії COVID-відділення у 8-й лікарні працювали майже півтора року, останнього пацієнта виписали у червні.
  • У цей час згорнули 50% ковідних відділень, зокрема і відділення у 8-й лікарні.
  • Тепер тут готові прийняти до 350-ти інфікованих коронавірусом.
  • 21 вересня Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила "жовтий" епідеміологічний рівень по всій території України з 00:00 годин 23 вересня. Таке рішення було ухвалене через погіршення епідеміологічної ситуації в Україні: за останній тиждень кількість підтверджених нових випадків захворювання на COVID-19 зросла на 68%, а госпіталізацій — на 51%.
  • З моменту, коли Львівщина опиниться у "жовтій" зоні, на території встановлять додаткові карантинні обмеження. Вони стосуватимуться проведення масових заходів, заповненості громадського транспорту, кінотеатрів, інших закладів культури, спортзалів та фітнес-центрів.

Читайте нас у Instagram: головні новини регіону

На початок