У Львові можуть посилити карантинні заходи з 14 жовтня — Садовий

У Львові можуть посилити карантинні заходи з 14 жовтня — Садовий

У Львові можуть посилити карантинні заходи з 14 жовтня — Садовий
. Суспільне Львів

Міський штаб оперативного реагування рекомендує посилити карантинні заходи з 14 жовтня. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, таке рішення можуть прийняти, зважаючи на "погану статистику захворювання на коронавірус". Ось які обмеження пропонує міський штаб:

"Обмежити масові заходи, перевести навчальні заклади на дистанційний режим та припинити планові операції у лікарнях, які приймають хворих на COVID-19. Рішення можуть прийняти в п’ятницю після засідання комісії з надзвичайних ситуацій", — написав Садовий.

За даними Львівської облдержадміністрації, за минулу добу на території Львівщини підтвердили 645 нових випадків захворювання на коронавірус. З них 384 — у Львівському районі.

У стаціонарах лікарень Львівської області перебуває 2076 хворих. Відтак, заповненість ліжкової мережі становить 56,11%. У реанімації — 138 людей, на апаратах ШВЛ – 34. За попередню добу із діагнозом COVID-19 по Львівській області госпіталізували 232 людини. 1692 – скерували на самоізоляцію.

Що відомо

  • 21 вересня Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила "жовтий" епідеміологічний рівень по всій території України з 00:00 годин 23 вересня. Таке рішення було ухвалене через погіршення епідеміологічної ситуації в Україні: за останній тиждень кількість підтверджених нових випадків захворювання на COVID-19 зросла на 68%, а госпіталізацій — на 51%.
  • З моменту, коли Львівщина опиниться у "жовтій" зоні, на території встановлять додаткові карантинні обмеження. Вони стосуватимуться проведення масових заходів, заповненості громадського транспорту, кінотеатрів, інших закладів культури, спортзалів та фітнес-центрів.
  • Школи та університети перейдуть на вимушені канікули. Проте ці обмеження не поширюватимуться на колективи, де 80% працівників є вакцинованими.
  • Від початку посилення карантину на Львівщині очно зможуть працювати 165 шкіл. За словами директора обласного департаменту охорони здоров’я Ореста Чемериса, це трохи більше 10% від усіх навчальних закладів області.
  • Міська комісія ТЕБ і НС прийняла рішення не закривати школи, а працювати "дотримуючись усіх норм безпеки".
  • На Львівщині розширять мережу лікарень, які приймають хворих на коронавірус. Протягом тижня ковідні відділення запрацюють ще у 3 містах.

Читайте нас у Instagram: головні новини регіону

На початок