Підстав для "червоної" зони зараз немає — заступник голови Харківської ОДА

Підстав для "червоної" зони зараз немає — заступник голови Харківської ОДА

Доповнено
Підстав для "червоної" зони зараз немає — заступник голови Харківської ОДА
. Суспільне Харків

У Харківській облдержадміністрації не бачать підстав посилювати обмеження з огляду на показники 6 жовтня.

Про це на брифінгу 6 жовтня сказав заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

"Прямо на зараз їх немає. Що буде завтра — подивимося у динаміці. Це динамічний показник. Саме тому ми пропонуємо більше спілкування, частіше, щоб було всім зрозуміло що відбувається у регіоні", — сказав Черняк.

"Ми чекаємо на рішення державної комісії щодо карантинних обмежень. Сьогодні комісія буде чи завтра, ми чекаємо. Відповідно, рішення буде прийняте на регіональному рівні", — зазначив він.

У попередні три доби поспіль Харківська область перевищувала три та два показники, що є передумовою для розгляду питання щодо запровадження "червоної" зони.

За даними минулої доби на 6 жовтня Харківщина у "помаранчевій" зоні та перевищує один показник для визначення регіону зі значним поширенням COVID-19: рівень госпіталізацій (76,6%). За минулу добу на Харківщині провели майже удвічі більше тестів, ніж у попередні дні: 2074 ПЛР-досліджень проти 1147 напередодні. При цьому знизився інший добовий показник: коефіцієнт виявлень впав теж майже удвічі — за 5 жовтня він становить 13,2%, напередодні було 23,2%.

На запитання, чому настільки зросла кількість тестів за добу, Михайло Черняк відповів: "Не лише за минулу добу. Це йде накопичувальний коефіцієнт. Але ще раз зазначу: всі контактні групи, всі підозри, які виникають, всі групи населення, де є ризики, де необхідне тестування швидкими тестами, ми обліковуємо".

"Ми збільшуємо госпітальну базу. Ми збільшуємо тестування. Все це працює на пониження цих показників", — сказав Черняк.

Читайте також

Майже 95% шпиталізованих з COVID на Харківщині — невакциновані

На початок