На Чемпіонаті світу з прибережного веслування херсонські спортсмени вибороли п'ять золотих медалей

На Чемпіонаті світу з прибережного веслування херсонські спортсмени вибороли п'ять золотих медалей

На Чемпіонаті світу з прибережного веслування херсонські спортсмени вибороли п'ять золотих медалей
. Фото: Світлана Білоус/Суспільне.Херсон

5 золотих медалей з Чемпіонату світу з прибережного веслування привезли херсонські спортсмени. Сьогодні з переможцями спілкувались кореспонденти Суспільного.

47 команд подали заявки на участь у чемпіонаті світу, який проходив у Португалії упродовж трьох днів. Дмитро Міхай, Максим Боклаженко та Катерина Дудченко виступають за 8-ий спортивний клуб, а Микола Танцерев за ЦСК. У збірній України цього разу саме для Миколи був перший міжнародний старт. І одразу, говорить, два золота.

"Прийшлось ось буквально за ці три дні прямо освоїти цей вид спорту, що було в принципі надзвичайно важко, але я радий, що ми це зробили. Це була маса емоцій. Окремо була складова - це проходження дистанції. Тому що дистанція звичайного академічного веслування в каналі – це 2 кілометри і просто по прямій. Є доріжки там і ти по прямій треба скермувати цей човен академічку, для того, щоб вони змогли досягти фінішу. А тут 6 кілометрів по величезних двометрових хвилях", - розказує дворазовий чемпіон Микола Танцерев.

На чемпіонаті світу з прибережного веслування херсонські спортсмени вибороли 5 золотих медалей
Дмитро Міхай

Чемпіон світу з прибрежного веслування Максим Боклаженко розказує, що справлятися з човном на хвилях було непросто. Його вага - приблизно 140 кілограмів, майже півтора центнера, тоді як човен для академічної греблі важить пів центнера.

"На початку було дуже тяжко. Прибережне веслування відрізняється від академічного веслування. Там немає таких великих хвиль. Я дуже переживав спочатку, тому що весла з рук вилітали. Було таке, на тренуваннях, були дуже великі хвилі, і ми не могли гребти, тому що в мене вилетіло весло і зламався вертлюг - це така штука, де тримається весло. Тобто тренування в нас зайняло 20 хвилин і я після цього налаштовувався, щоб міцніше тримати весла в руках і щоб напарнику було комфортно працювати разом зі мною", - каже Максим Боклаженко.

Багаторазовий чемпіон світу і Європи Дмитро Міхай говорить, що з таким човном теж на воді вперше. За словами спортсмена, випробувати себе стало ціллю.

"Після Чемпіонату України вирішили, що треба в цьому році якось спробувати себе реалізувати, тому, що цього року роботи було зроблено багато і спробувати потрібно було свої сили десь ще. І ось було прийнято командне рішення, разом з хлопцями вирішили поїхати на Чемпіонат Світу з прибережного веслування", - розказує чемпіон.

На чемпіонаті світу з прибережного веслування херсонські спортсмени вибороли 5 золотих медалей
Дмитро Міхай

Херсонські спортсмени на чемпіонат світу їздили власним коштом. Дмитро Міхай говорить, їх ніщо не могло зупинити.

"Це була авантюра з нашого боку, тому що їхати за власний кошт, і їхати аж до Португалії, і вперше, але нам було цікаво. І ще раз повторюю – хотілось якось спробувати реалізуватись цього сезону і якось результат показати, тому що були готові і відчували сили і відчували те, що можемо щось показати", - розповідає Дмитро Міхай.

Хлопці говорять, попереду в них відпочинок та підготовка до наступних змагань.

Читайте також:

  • На Чемпіонаті Європи серед юніорів та молоді двоє херсонських спортсменів завоювали чотири медалі
  • Херсонський весляр-академіст Артем Морозов став двократним чемпіоном Європи

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

На початок