Кількість людей, які з отруєнням потрапили в Калуську лікарню, зросла до 12

Кількість людей, які з отруєнням потрапили в Калуську лікарню, зросла до 12

Доповнено
Кількість людей, які з отруєнням потрапили в Калуську лікарню, зросла до 12
. Суспільне Карпати

12 людей потрапили до Калуської міської лікарні з отруєнням після того, як з’їли лаваш в одному із місцевих закладів швидкого харчування "Crispy". Серед пацієнтів – троє дітей. Про це кореспондентці Суспільного повідомила завідувачка інфекційного відділення Калуської міської лікарні Оксана Черпак.

Калушанка Ольга розповідає, що у лікарню потрапив її син. За її словами, хлопця привезли у медзаклад із симптомами отруєння. Погано йому стало вранці 3 жовтня. Напередодні він разом із батьком обідав лавашем у місцевому закладі швидкого харчування. Каже, це, ймовірно, стало причиною отруєння.

Кількість людей, які з отруєнням потрапили в Калуську лікарню, зросла до 12
Мама хлопчика, який потрапив в лікарню з отруєнням. Суспільне Карпати

"Зранку прокинувся, почалася діарея, температура, блювота. Ввечері дуже погіршився стан, вже була температура 39,7°C. Ми відвезли його в лікарню. У понеділок (4 жовтня — ред.) виявилося, що він не один там. Вчора взагалі його стан був як найважчий, у нього температура була 40, — розповідає жінка. — Чоловік вдома лікується. У чоловіка легший стан, у нього лише діарея і температура до 38°C".

Кількість людей, які з отруєнням потрапили в Калуську лікарню, зросла до 12
Заклад, у якому харчувалися пацієнти. Суспільне Карпати

Завідувачка інфекційного відділення Калуської міської лікарні Оксана Черпак повідомила, що всього у лікарні перебуває 12 людей з отруєнням, з яких — троє дітей. В лікарню люди зверталися з 3 до 5 жовтня.

"У всіх хворих практично однакові скарги були. Скаржилися на високу температуру тіла – вище 39°C, нудоту, блювоту, болі в животі, діарею, загальну слабкість, запаморочення. В усіх діагноз — "гострий гастроентероколіт", в однієї хворої вже підтверджений діагноз "сальмонельоз".

Кореспондентка Суспільного зателефонувала за номером, який вказаний на сайті закладу "Crispy". Чоловік, який взяв слухавку, назвався власником закладу, але своє прізвище та ім’я не назвав. Він сказав, що не надаватиме коментарів, поки не довели, що люди отруїлися у його кафе. За словами чоловіка, у цей заклад щодня постачають свіже м’ясо для лавашів.

За словами виконувачки обов’язків речниці Нацполіції області Тетяни Іванюк, повідомлення про отруєння поліцейські не отримували, однак з’ясовують обставини справи, бо інформацію про це оприлюднили у ЗМІ.

Як повідомили на сторінці обласної поліції у Facebook, за фактом отруєння поліцейські розпочали кримінальне провадження.

"5 жовтня до поліції надійшло повідомлення від працівників Держпродспоживслужби про те, що до медичного закладу доставили двох дітей і шість дорослих людей, які харчувалися в одному із місцевих закладів Калуша. Попередній діагноз – гострий гастроентерит. Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) ККУ", – йдеться у повідомленні.

Що відомо

1 жовтня у Калуші, що на Івано-Франківщині, у кафе "Crispy" отруїлися семеро дорослих і одна дитина. Станом на 4 жовтня медики госпіталізували вісьмох людей в інфекційне відділення Калуської міської лікарні. За словами директора медзакладу Миколи Гудима, стан пацієнтів стабілізувався.

5 жовтня в інфекційне відділення Калуської міської лікарні прийняли ще двох людей. Начальник Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський у коментарі Суспільному розповів, що зараз у кафе "Crispy" інспектори проводять санітарно-епідеміологічне розслідування. Наразі роботу кафе припинили на 10 днів.

Читайте також

  • Після святкування 1 вересня у Загвізді на Івано-Франківщині 12 людей госпіталізували з отруєнням
  • Отруєння дітей в Татарові на Франківщині. Що кажуть лікарі і батьки
  • На Прикарпатті під час групових спалахів отруєнь захворіло 25 дітей

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

На початок